Het kloppend hart van Waterland
Live

Veel animo voor Beweegmarkt in De Bolder

Gepubliceerd: Dinsdag 23 januari 2024 14:03

Veel animo voor Beweegmarkt in De Bolder

Foto: Ria Houweling

Afgelopen zaterdag werd in De Bolder in Monnickendam voor de 5e keer de Beweegmarkt georganiseerd door Team Sportservice, Fysiogroep Waterland, Welzijn WonenPlus, de Bolder, Evean, Zorgcirkel, Buurtzorg en de gemeente Waterland.

60-plussers uit de Gemeente Waterland konden zich opgeven voor deze leuke en informatieve dag. Tijdens deze dag konden de deelnemers hun fitheid testen en in contact komen met het lokale sportaanbod. Deelnemers kregen tijdens deze dag de kans om verschillende facetten van hun gezondheid te testen. Zo werd door de aanwezige zorgorganisaties de hartslag, saturatie, bloeddruk en bloedsuiker gecontroleerd en werd bij de diëtist o.a. het gewicht, spiermassa en vochtpercentage berekend.

Vervolgens konden de deelnemers hun kracht, uithoudingsvermogen en lenigheid testen. Als laatste onderdeel werd hun balans beoordeeld. Dit is momenteel een actueel onderwerp. Jos Kooistra, fysiotherapeut van Fysiogroep Waterland: “We zien de laatste jaren een behoorlijke toename van het aantal valincidenten. Hier komt vaak een hoop leed bij kijken. Middels deze dag willen wij de deelnemers bewust maken van hun fitheid en balans. Door te testen en dit bespreekbaar te maken hopen we mensen te kunnen attenderen op het eventuele risico dat ze lopen. Naar aanleiding van vandaag bieden wij deelnemers de mogelijkheid om een valpreventiecursus bij ons op de praktijk te volgen. Ook inwoners van de Gemeente Waterland die vandaag niet aanwezig konden zijn, maar wel interesse hebben kunnen contact opnemen met Fysiogroep Waterland”.

Na het testen kregen de deelnemers een kopje koffie of thee en was er gelegenheid om een rondje te lopen over de Beweegmarkt. Op de Beweegmarkt stonden verschillende lokale organisaties, zoals de Fitstudio, Vitality Run, zorgaanbieders en de bridgevereniging. Met een goed gevulde goodiebag vol nuttige informatie en leuke aanbiedingen gingen de deelnemers weer naar huis. De organisatie kijkt terug op een zeer geslaagde dag.

 

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services