Het kloppend hart van Waterland
Live

Van oude voetbalnetten maakt Jan Jonk nieuwe

Gepubliceerd: Donderdag 04 augustus 2022 14:57

Van oude voetbalnetten maakt Jan Jonk nieuwe

Foto: Pieter Pereboom

Sportvereniging Marken heeft niet alleen vaste doelen op het A- en B veld, maar ook diverse mobiele doelen, van klein tot groot. Al deze doelen / doeltjes hebben netten, welke ook aan slijtage onderhevig zijn door het gebruik. Vrijwilliger Jan Jonk verzorgt deze reparaties voor de Marker voetbalvereniging.

Ook deze week was Jan weer met deze 'hobby' bezig, welke hij een aantal jaren geleden heeft overgenomen van oud-voorzitter Jan Uithuisje. Jan is vanaf z'n vijftiende jaar begonnen als visserman, waarbij hij ook de netten met regelmaat moest repareren (boeten). Thans is hij kapitein op een rondvaartboot in Amsterdam, maar het netten boeten is hij niet verleerd.


Tijdens het voetbalseizoen loopt hij alle doelen elke week na en als er reparaties te doen zijn, voert hij deze gelijk uit. Zo maakt hij van de voormalige balvangnetten van het oude B-veld, nieuwe netten.


Het komt wel eens voor dat er teveel reparaties zijn, dat hij zelfs een dagje vrij moet nemen van z'n werk, om de doelnetten in perfecte conditie te kunnen houden.
 

Bron: Pieter Pereboom / www.markernieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services