Het kloppend hart van Waterland
Live

Vaartocht in het Ilperveld: bijzondere paddenstoelen en wat nog meer?

Gepubliceerd: Maandag 18 september 2023 11:21

Vaartocht in het Ilperveld: bijzondere paddenstoelen en wat nog meer?

Foto: Landschap Noord-Holland 1

Tijdens deze vaartocht op zondag 1 oktober zie je de eerste tekenen van de herfst. Je gaat op zoek naar bijzondere paddenstoelen en je komt ook zeker spinnen en andere insecten tegen. Maar je gaat vooral genieten van de mooie sfeer op het water tussen de vele eilandjes ten noorden van Amsterdam.

Herfstvaartocht in het Ilperveld
Laat je door de schipper varen naar een van de vele eilandjes in het Ilperveld. Hier wandel je over trilveen, langs legakkers en petgaten. De grond trilt soms onder je voeten, de aarde beweegt! Over het knuppelpad loop je door het Berkenbos, spannend. Op de Zuiderschorren staat nog een echt broekbos met bijzondere flora, fauna en broeihopen voor ringslangen.

De herfst laat zich zien met zwammetjes en paddenstoelen die tevoorschijn komen. Het is nu ook de tijd voor spinnen en andere insecten. De gids legt uit en vertelt over de specifieke eigenschappen van de planten en dieren en hoe het komt dat ze hier groeien en leven. Wat heeft de herfst te bieden?

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn. Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt. Honden zijn in het Ilperveld niet toegestaan

Wanneer:
zondag 1 oktober van 13:30 tot 15:30 uur.
Verzamelen: Bezoekerscentrum Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.
Meer informatie: www.gaatumee.nl

Bron: Landschap Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services