Het kloppend hart van Waterland
Live

Vaar mee door de Eilandspolder: de weidevogels zijn binnen

Gepubliceerd: Zaterdag 25 februari 2023 13:22

Vaar mee door de Eilandspolder: de weidevogels zijn binnen

Foto: Klaas Ros

Vaar zondag 12 maart mee met schipper en gids van Landschap Noord-Holland door dit prachtige poldergebied tussen Alkmaar en de Zaanstreek. Zie hoe de winter langzaam plaats maakt voor het voorjaar! Wintergasten vertrekken, weidevogels komen weer terug. Zijn er al kieviten en grutto’s? Vanaf het water kan je dit het beste bekijken.

De natuur wordt wakker
Je ziet het aan alles. De Eilandspolder komt langzaam uit zijn winterslaap. Nu is het moment om de polder in te gaan. Aan boord van de fluisterboot glijd je zachtjes tussen de weilanden en rietkragen door, tot dicht bij de weidevogels. Een unieke belevenis op het water!

Boven de weilanden maken de kieviten er met spectaculaire buitelingen al een mooie show van. Het is nu wachten op de eerste nesten. De grutto’s zijn terug uit Afrika en kijken op hun gemak naar een geschikte plek om te broeden. Ook de bruine kiekendief is terug en druk in de weer met stukjes riet om het nest te maken. Onderweg stap je samen met de gids aan wal voor een korte wandeling door het Uilenbosje waar allerlei zangvogels te zien en te horen zijn.

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het fris maar goed ingepakt is het volop genieten. Kinderen zijn van harte welkom. Heb je een verrekijker? Neem die mee, dan geniet je nog meer! Op de boot is plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact op als je met een rolstoel mee wilt.

Meer informatie: www.gaatumee.nl. Het is helaas niet mogelijk om ter plekke aan te sluiten.

Wanneer: zondag 12 maart 2023 van 10:00 tot 12:00 uur
Vertrekpunt: Botenhuis Eilandspolder - Oudelandsdijk 1a - 1844 KN Driehuizen

Bron: Landschap Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services