Het kloppend hart van Waterland
Live

Unieke oecumenische Kerstnachtviering

Gepubliceerd: Woensdag 23 december 2020 19:23

Unieke oecumenische Kerstnachtviering

Foto: Omroep PIM

Op Kerstavond kunt u via Omroep PIM genieten van een bijzondere kerstnachtviering, waar verschillende kerken en koren aan meewerken. Gelukkig waren de opnames voor deze dienst al gemaakt voordat de lockdown werd uitgeroepen.

Vanuit de Katholieke kerk in Monnickendam gaan de voorgangers van de Protestantse Gemeenten Zuiderwoude-Uitdam, Broek in Waterland en Monnickendam en de pastor van de H. Fransiscusparochie samen voor in de viering. Er zijn vier lectoren van uiteenlopende leeftijden uit de verschillende kerkgenootschappen. En er is veel muziek om van te genieten. Begeleidt door Frank Keijzer op het orgel, zingen de Cantorij van Broek in Waterland onder leiding van Ike Wolters, en de gemengde koren Sint Caecilia onder leiding van Gerarda Bloem en Couleur Locale onder leiding van Marjo van den Doel.

Hoewel het natuurlijk erg jammer is dat we niet bij elkaar kunnen komen op Kerstavond om het verhaal te horen van het kindje in de kribbe, en om samen de bekende kerstliederen te zingen, kunnen we met deze uitzending toch met elkaar delen in dat oude verhaal van licht in de duisternis.

U kunt deze unieke oecumenische Kerstnachtdienst op donderdag 24 december om 20.00, 22.00 en 24.00 uur en op zondag 27 december om 10.00 uur bekijken bij Omroep PIM. 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services