Het kloppend hart van Waterland
Live

Uitzwaaien Sinterklaas LIVE bij PIM

Gepubliceerd: Dinsdag 05 december 2023 17:24

Uitzwaaien Sinterklaas LIVE bij PIM

Foto: Omroep PIM

Ook dit jaar wordt op 6 december Sint Nicolaas en zijn Pieten uitgezwaaid vanuit de Grote Kerk en vanaf de oude haven aan de Gooische Kaai in Monnickendam. U kunt het geheel vanaf 17.30 uur LIVE bij PIM volgen.

Op 12 november zette Sinterklaas en zijn Pieten weer voet aan land in Waterland. En vanuit Monnickendam vertrekt hij op 6 december weer naar Spanje. Hoe mooi is dat? Vanuit de oude haven bij de Gooische Kaai kan hij uitgezwaaid worden door ieder kind. Dit evenement wordt jaarlijks door honderden kinderen en volwassenen vanuit Monnickendam en wijde omgeving bijgewoond.

De Grote Kerk te Monnickendam is dan vanaf 17.30 uur geopend en het (gratis) uitzwaaifeest start om 17.45 uur. Mevrouw Anna, de burgemeester, Olympia/Con Brio ,de kinderburgemeester en heel veel pieten zullen er ook zijn. Er is aandacht voor de winnaars van de kleurplatenwedstrijd en er wordt afscheid genomen van Sinterklaas en zijn Pieten. Tot volgend jaar….

Vanaf de Grote Kerk gaat de Sint met al zijn Pieten in optocht naar de haven om daar weer op de boot te stappen. Bewaar je lampion en neem deze mee naar de uittocht voor een extra vrolijke wandeling. De boot vertrekt vanaf de Gooische Kaai tussen 18.30 en 18.40 uur.

Kom op tijd naar de Grote Kerk. Parkeren is mogelijk op het parkeerterrein bij het gemeentehuis langs de Pierebaan, op het Bolwerk tegenover de Grote Kerk en parkeerterrein Hemmeland (afrit Hemmeland op de Waterlandse Zeedijk). Rond de oude haven geldt er een beperking t.a.v het parkeren. 

Het uitzwaaifeest in de Grote Kerk wordt ook LIVE uitgezonden bij Omroep PIM. Vanaf 17.30 uur kunt u bij PIM alle gebeurtenissen volgen.

Bron: St. Nicolaascomite Monnickendam

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services