Het kloppend hart van Waterland
Live

Tweede Pinksterdag ontluikt de zomer in het Ilperveld

Gepubliceerd: Woensdag 01 juni 2022 09:57

Tweede Pinksterdag ontluikt de zomer in het Ilperveld

Foto: Onno Steendam

Ontdek tijdens deze vaartocht van Landschap Noord-Holland het prachtige, waterrijke Ilperveld onder de rook van Amsterdam, en geniet van de vele weidevogels en de verschillende bloemen en planten. Zijn er op Tweede Pinksterdag al tekenen van de aankomende zomer?

Weidevogels en hun jongen
Niet te missen zijn de vele weidevogels. Je hoort en ziet kieviten, grutto's, scholeksters, tureluurs, ganzen, en diverse zangvogels, en misschien ook hun jongen. Hoor hoe de grutto's hun karakteristieke eigen naam roepen. Ook de lepelaar, zilverreiger en misschien de roerdomp kunnen zich laten zien. De gids laat je de eerste tekenen van de ontluikende zomer zien tijdens de vaartocht en bij het uitstapje op een van de eilandjes van trilveen.

Met de excursieboot kun je echt heel dicht bij de weidevogels komen. Maar heb je een verrekijker? Neem deze dan mee! Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water kan het fris zijn. Kinderen zijn van harte welkom. Op de boot is ook plek voor rolstoelen, neem van tevoren even contact met ons op als je met een rolstoel mee wilt.

Wanneer: Maandag 6 juni (2e Pinksterdag) van 13:30 tot 15:30 uur.
Waar: Verzamelen op de parkeerplaats Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer.

Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl

Bron: Landschap Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services