Het kloppend hart van Waterland
Live

Tweede deel serie Oekraïeners in Waterland over Wonen

Gepubliceerd: Donderdag 06 juli 2023 13:06

Tweede deel serie Oekraïeners in Waterland over Wonen

Foto: Omroep PIM

De komende vier weken komt Omroep PIM met een viertal specials over Oekraïeners in Waterland. In elke aflevering staat een ander thema centraal. In de eerste aflevering ging het over Beleid. Deel 2 gaat over Wonen. Daarna volgen nog afleveringen over Werken en Welzijn. De tweede aflevering is te bekijken op donderdag 6 juli om 16.00 uur.

Vanaf 24 februari 2022 zijn er in Waterland meer dan 200 vluchtelingen uit Oekraïne komen wonen. Omroep PIM heeft al eerder aandacht aan deze nieuwe groep mensen besteed in de PIM Special “Oekrainers in Waterland” (zie uitzending van 25-12-2022).

Nu bijna anderhalf jaar later is er nog geen enkel zicht op beëindiging van de gevechten in Oekraïne. Integendeel, de strijd gaat door en er worden nog steeds dorpen en steden verwoest. Dat betekent dat er ook nog mensen moeten vluchten omdat een bestaan in hun moederland bijna niet meer mogelijk is.

Hier in Waterland is door veel betrokken mensen geprobeerd om deze groep goed op te vangen en zelfs een nieuw bestaan te bieden. Inmiddels zijn de woonunits op het handbalterrein in Monnickendam opgeleverd, heeft ruim de helft van deze groep betaald werk en wordt de weg naar Nederlandse les, de kerk, sport en steeds meer gevonden.

Omroep PIM heeft een tweede uitgebreide special van 4 afleveringen gemaakt over deze ontwikkelingen. De eerste aflevering zal gaan over het beleid, en de hele veiligheidsregio.

In vier afleveringen besteden we aandacht aan Beleid, Wonen, Werken en Welzijn. Wekelijks zullen we een aflevering uitzenden. Het tweede deel wordt uitgezonden op donderdag 6 juli om 19.00 uur. De aflevering wordt de rest van de week herhaald om 10.00 uur, 13.00 uur, 16.00, 19.00 en 22.00 uur. Op donderdag 13 en 20 juli zal er om 16.00 uur een nieuwe aflevering worden uitgezonden.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services