Het kloppend hart van Waterland
Live

Twee weekenden in juni: 24e Waterland - Kerkenland

Gepubliceerd: Woensdag 08 mei 2019 22:13

Twee weekenden in juni: 24e Waterland - Kerkenland

Foto: Henk Breur

Voor het vier-en-twintigste achtereenvolgende jaar wordt in Waterland en Landelijk Amsterdam-Noord Waterland-Kerkenland georganiseerd. Op zaterdag 22 en zondag 23 juni en op zaterdag 29 en zondag 30 juni 2019.

Deze muzikale fietsroutes voeren u door het prachtige Noord-Hollandse landschap, naar kerkjes, waar u op muzikale intermezzo’s wordt getrakteerd. Er is een gevarieerd aanbod: van klassiek tot jazz en van shanty tot folk. In totaal zijn er 64 optredens van 16 ensembles, orkesten, koren en bands. Om de miniconcertjes bij te kunnen wonen moet er wel gefietst worden. Vooral de combinatie van een mooie omgeving, de acht kerkjes en de uiteenlopende muziek staan garant voor een mooie zomermiddag.
De tocht op 22 en 23 juni gaat langs de kerken van Zunderdorp, Durgerdam, Ransdorp en Holysloot. Dit is de Zuidroute. Met de Noordroute, op 29 en 30 juni, fietsen we langs de kerkjes van Zuiderwoude, Uitdam, de R.K. Kerk van Monnickendam en de Grote Kerk van Monnickendam. De kerk in Broek in Waterland is dit jaar helaas niet beschikbaar.

De formule is eenvoudig: U kunt starten bij een kerk naar keuze. Op elk heel uur, 13.00, 14.00, 15.00 en 16.00 uur, begint in iedere kerk langs de route een concertje. Ieder concertje duurt 20 minuten. U geniet van de muziek, kunt even heerlijk uitrusten en hebt dan weer voldoende energie en alle tijd om naar de volgende kerk te fietsen. Beide routes zijn elk ongeveer 18 kilometer. De afstand tussen de kerken – tussen de één en de vijf kilometer – maakt het heel goed mogelijk om van kerk tot kerk te fietsen.

Waterland is een fietsgebied bij uitstek. Zeven dorpen en één stadje met een roemruchte geschiedenis hebben daar hun eigen karakter weten te behouden. De eeuwenoude kerktorens zijn nog altijd de vaste oriëntatiepunten. Het is de achtertuin van Amsterdam met veel vrijliggende fietspaden; voor fietsers een eldorado.

In de dorpen zijn, behoudens Ransdorp, alle kerken in gebruik bij kerkelijke gemeenten. Er is een traditie van gastvrijheid en openheid om alle bezoekers te ontvangen voor een rondleiding, torenbeklimming, concert of tentoonstelling. Er staan tijdens deze fietsweekenden tientallen vrijwilligers klaar.

Fiets mee en geniet!

De organisatie is in handen van de Commissie Kerk en Cultuur Waterland. Voor het volledige programma en het laatste nieuws, zie onze website: www.waterland-kerkenland.nl

 

 

 

Bron: Waterland-Kerkenland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services