Het kloppend hart van Waterland
Live

Traditionele Open Dag bij de Stichting IJsschuiten Gouwzee

Gepubliceerd: Zondag 24 december 2023 18:53

Traditionele Open Dag bij de Stichting IJsschuiten Gouwzee

Foto: Omroep PIM

Zoals ieder jaar hield de Stichting IJsschuiten Gouwzee tijdens de winterkerstmarkt hun Open Dag. 

Omdat het gedeelte waarin de stichting is gehuisvest gesloopt gaat worden, heeft er een verhuizing naar de achterkant van de loods plaatsgevonden. Helaas is dit gedeelte iets kleiner en moeten ze een beetje schipperen met de ruimte die ze nu hebben.

Bijzonder aan deze editie was dat je een foto kon laten maken zittende in de ijsschuit. Daar wordt door een vrijwilliger een stijlvolle kerstkaart van ontworpen. Vrijwilliger Roelof bemande de Koek en Zopie tent en hij voorzag de bezoekers van erwtensoep en warme chocolademelk al dan niet voor een vrijwillige bijdrage.

Verder waren er in de werkplaats dia's te zien over het ijszeilen op de Gouwzee. Er liepen vrijwilligers rond van de stichting om de bezoekers te informeren over de werkzaamheden en het onderhoud van de verschillende ijsschuiten, en er werd meer verteld over het ijszeilen.

Het doel van de Stichting IJsschuiten Gouwzee is om de aangekochte ijsschuiten te restaureren om er opnieuw op het ijs mee te kunnen zeilen. Omdat dit niet altijd mogelijk is in Nederland wordt er geprobeerd om elk jaar een keer naar Polen of Zweden af te reizen om daar op het ijs te zeilen.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services