Het kloppend hart van Waterland
Live

Tovertafel voor Evean Swaensborch na crowdfundingsactie

Gepubliceerd: Dinsdag 05 juli 2022 19:59

Tovertafel voor Evean Swaensborch na crowdfundingsactie

Foto: Omroep PIM

Verzorgingstehuis Swaensborch in Monnickendam is zeer blij met de ontvangst van een nieuw hulpmiddel voor demente ouderen, de Tovertafel. Daarmee kan deze doelgroep op een speelse wijze worden geactiveerd en hun onderling contact worden gestimuleerd.

Door middel van een boven een tafel bevestigde beamer/projector worden afbeeldingen, zoals vogels, strandballen, vliegers, bloemen en dergelijke geprojecteerd, die bij aanraking gaan bewegen en die interactie tussen de deelnemers bevorderen. Binnen de oppervlakte van de tafel kunnen de afbeeldingen naar elkaar toe worden gespeeld. Er kan daarbij ook gebruik worden gemaakt van geluid en muziek.

De initiatiefnemer voor de Tovertafel, Corrinne Fafiani nam het initiatief voor de bekostiging en aanschaf van de Tovertafel. Zij was elders onder de indruk geraakt van de mogelijkheden daarvan en wilde die graag ter gelegenheid van de 89ste verjaardag van haar moeder als geschenk aanbieden. Zij ziet het ook als blijk van waardering voor de goede zorgen die Swaensborch aan haar moeder en aan de medebewoners besteed.

Omdat de kosten van de Tovertafel erg begrotelijk zijn, besloot Corrinne een sponsoractie op touw te zetten die binnen driekwartjaar het benodigde bedrag heeft opgeleverd. Daaraan deden veel kleine en grote sponsoren in Waterland mee. Onder grote belangstelling werd de Tovertafel op 3 juli geïntroduceerd en in gebruik genomen.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services