Het kloppend hart van Waterland
Live

Thomasvaer en Pieternel blikken terug op 2022 tijdens nieuwjaarsreceptie Ilpendam

Gepubliceerd: Dinsdag 17 januari 2023 09:33

Thomasvaer en Pieternel blikken terug op 2022 tijdens nieuwjaarsreceptie Ilpendam

Foto: Omroep PIM

Op zondag 15 januari konden inwoners van Ilpendam luisteren naar Thomasvaer en Pieternel welke op geheel eigen wijze het afgelopen jaar doornamen. Geen enkele gebeurtenis of inwoner van het dorp werd overgeslagen. Daarnaast liet het bestuur van Stichting Dorpshuis Ilpendam weten wat haar plannen voor komend jaar zijn.

Stichting Dorpshuis Ilpendam wil dat het dorpshuis een centrale ontmoetingsplaats is waar Ilpendammers elkaar kunnen ontmoeten en helpen waar nodig. Zo zijn er plannen om in samenwerking met de bibliotheek een leestafel neer te zetten en komt er een formulierenbrigade welke inwoners helpt bij het invullen van formulieren voor bijvoorbeeld huurtoeslag of andere overheidszaken. Het organiseren van deze activiteiten valt en staat met de inzet van vrijwilligers. Daarom doet de stichting een oproep aan inwoners van Ilpendam om zich aan te melden voor bovenstaande activiteiten. Duurzaamheid is ook een speerpunt voor dit jaar, zo wil de stichting aan de slag met de isolatie van het dorpshuis en wil men kijken naar het ventilatiesysteem en vervanging van de huidige zonnepanelen.

Samen met Jacco van Oostveen maken Thomasvaer en Pieternel al vele jaren een rijmend verslag over het wel en wee in Ilpendam. Zo kwam dit jaar Sinterklaas voorbij, de overgang van Rikkie's Minimarkt naar een initiatief van inwoners dat een stichting opstartte voor het behoud van hun dorpswinkel, de vele toeristen die in Ilpendam overnachten, de bouwplannen voor nieuwe huizen en natuurlijk kwam de hoge gasprijs aan bod.

De kijk van Thomasvaer en Pieternel op 2022 is van 17 t/m 23 januari dagelijks te zien bij PIM om 8.00, 11.00, 14.00, 17.00, en 20.00 uur uitgezonden.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services