Het kloppend hart van Waterland
Live

The Monks U14 kampioen!

Gepubliceerd: Woensdag 19 april 2023 11:08

Zondagmiddag is na een zinderende finale het team U14 van basketbalvereniging The Monks uit Monnickendam kampioen geworden. Ze speelden de laatste wedstrijd in Haarlem tegen BC Triple Threat. Dat team won deze wedstrijd, maar speelde mee buiten mededinging. Daarmee waren de 11 jonge spelers (onder de 14) kampioen.

Heel bijzonder omdat het het eerste wedstrijdseizoen was van deze Waterlandse basketballers. De spelers werden enthousiast aangemoedigd door hun coaches Nicole Meijssen en Gerbrand Karmelk. Nadat het laatste fluitsignaal klonk, feliciteerden de spelers keurig hun tegenspelers, zoals dat hoort bij basketbal en werden ze toegejuicht door de meegekomen ouders en supporters.

Het succes is ook te danken aan de enthousiaste jeugdcoaches Seyi Vroegindeweij en Daniel Gevers. Uit handen van voorzitter van The Monks Fred Omvlee werden de spelers gehuldigd namens het bestuur en ontvingen alle spelers oranje tulpen, een medaille en een heuse beker.