Het kloppend hart van Waterland
Live

Tekeningen en textiel in expositie Broeker kerk

Gepubliceerd: Dinsdag 31 mei 2022 10:15

Tekeningen en textiel in expositie Broeker kerk

Foto: Ina Brekelmans

Impressies van reizigers op de pont van Amsterdam-Noord naar de stad, maar ook van lentebloemen in een willekeurige berm. Kunstenaar Ina Brekelmans haalt de thema's voor haar tekeningen vaak uit haar directe omgeving. Vanaf 4 juni tot 17 augustus is haar kunst te zien en te koop in de kerk van Broek in Waterland. Ze deelt de ruimte met textiel kunstenaar Nora van Klingeren. De kerk is open van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur en zondag vanaf 13.00 uur tot 17.00 uur.

Ina Brekelmans
Brekelmans is lid van de Nederlandse Kring van tekenaars en Grafisch Collectief Thoets en geeft lessen in tekenen en grafiek. De expositie in Broek in Waterland toont een selectie uit haar recente werk waaronder de serie 'Pontportretten' uit 2019. Daarvoor maakte ze tekeningen van reizigers op de ponten over 't IJ tussen Amsterdam-Noord en het centrum gedurende de tijd dat de overtocht duurt.

In het voorjaar van 2020, aan het begin van de pandemie, vond ze haar thema's nog dichter bij huis: in de bermen in en rondom de stad. De lentebloemen zijn vastgelegd in potlood en kleurpotlood. Verder toont ze drie kleurrijke grafische werken gemaakt met droge naald en aquareldruk.

Nora van Klingeren
Nora van Klingeren maakt textiel, veelal wandkleden in combinatie met constructies in staal en andere materialen. Vilt vormt, met uitzondering van haar zijden sjaals, altijd een onderdeel van haar werk. Ze maakt haar vilt zelf en verwerkt hierin stukken met door haarzelf met zeefdruk bedrukte zijde. Zij zoekt in haar werk graag naar combinaties van technieken. Het vervilten van wol in combinatie met zijde geeft structuur en diepte aan haar kleden. Op deze tentoonstelling toont ze onder meer maskers en textiele impressies o.a. van haar reis naar IJsland, een serie in wording. Van Klingeren is opgeleid als architect maar deed een zijstap naar meer handmatige, creatieve arbeid. Ze werkt vaak in opdracht waarbij architectuur en wandtextiel samenkomen.

Zomerexpositie Ina Brekelmans en Nora van Klingeren
De Broeker Kerk in Broek in Waterland
Van 4 juni t/m 17 augustus (Nora van Klingeren vanaf 9 juni)

Meer informatie: www.broekerkerk.nl

 

Bron: Broeker Kerk

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services