Het kloppend hart van Waterland
Live

TACOYO Zaanstreek-Waterland bestaat 25 jaar

Gepubliceerd: Donderdag 17 november 2022 12:24

TACOYO Zaanstreek-Waterland bestaat 25 jaar

Foto: Omroep PIM

Dit jaar bestaat TACOYO Zaansteek-Waterland 25 jaar. TACOYO is een uniek trainingsprogramma dat inmiddels in Waterland en de Zaanstreek vele honderden mensen letterlijk en figuurlijk in beweging heeft gebracht. Onder het motto “Trainen met een glimlach binnen je eigen mogelijkheden” biedt TACOYO de meest complete groepstraining. Aandacht wordt gegeven aan spiertraining, meditatie en cardio. Vele cursisten doen al tientallen jaren mee. Wat is het geheim van TACOYO?

Wie herkent het niet? We rennen de hele dag van hot naar her. Bestaan er nog mensen die niet druk zijn? Onthaasten is het toverwoord. Of minder ‘aan’ staan. Maar hoe doe je dat? De groepstraining TACOYO geeft je handvatten mee zodat je beter in je vel zit, beter slaapt en leert ontspannen, zonder gedoe. TACOYO is een no-nonsense-training. Simpel en doeltreffend.

Bijzonder aan TACOYO is dat iedereen mee kan doen als van de huisarts mag worden bewogen; man of vrouw, jong en oud, wel of niet getraind. Er wordt bewogen op heerlijke en motiverende muziek zonder dat je ritmisch hoeft te zijn. De oefeningen zijn vooral afwisselend en kunnen in eigen tempo en niveau van belasting worden meegedaan.

TACOYO wordt in Monnickendam en Zaandam sinds 1997 op enthousiaste wijze gegeven door Frank Pelder. Toen als bewegingswetenschapper/psychomotorisch therapeut werkzaam in een ziekenhuis zag hij regelmatig patiënten terugkomen. Naast het blijven bieden van zorg is Frank met TACOYO de weg ingeslagen van preventie: voorkomen is beter dan genezen.

Daar waar velen denken of alleen maar praten over gezondheid (lees: klachten en meer), stelde Frank zichzelf de vraag: “Wat kan ik doen aan mijn gezondheid en vitaliteit, en die van anderen”. Deze vraag heeft veel in beweging gebracht. “TACOYO was na kennismaking meteen en is nog steeds een feestje om te doen en je gezondheid én vitaliteit varen er wel bij!” zegt Frank. “Met plezier op heerlijke muziek bewegen én vooral op tijd weer ontspannen. Niet alleen voor mij maar ook voor vele cursisten is TACOYO inmiddels een leefstijl geworden”.

Sinds de jaren ’90 is TACOYO stapsgewijs verspreid over Nederland en België. Naast trainingen in sportcentra, gymzalen, fysiotherapiepraktijken en zwembaden (Aqua-TACOYO) wordt TACOYO sinds kort ook via Zoom gegeven. Voor meer info: www.tacoyo.nl


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services