Het kloppend hart van Waterland
Live

SV Ilpendam viert in juli 75-jarig bestaan

Gepubliceerd: Dinsdag 13 juni 2023 18:25

SV Ilpendam viert in juli 75-jarig bestaan

Foto: Omroep PIM

In aanloop naar het 75-jarig bestaan van SV Ilpendam stond PIM langs de lijn bij het meidentoernooi op 10 juni. Het team van 12-14 jarige meiden speelde op dat moment een spannende pot tegen Volendam en het ging om de eerste plaats.

Dit was de laatste voetbalactiviteit hier van dit seizoen. We spraken daar met enthousiaste ouders die zelf ook gevoetbald hebben. Moeder Sabrina de Beer, die een jaar of 30 geleden hier zelf speelde en nu twee tienerdochters in het team heeft spelen. Ze helpt bij de training en ander vrijwilligerswerk. Ook hier bij SV Ilpendam kan de club niet draaien zonder vrijwilligers.

Vader Louis Abels heeft hier ook zijn eerste kicksen op het gras gezet, al wat langer geleden en is nu een enthousiaste supporter van het team en zijn vrouw bleek actief in de kantine op deze dag. 


De club heeft een kunstgrasveld voor de trainingen en een echt grasveld voor de wedstrijden. Er zijn meer dan 20 teams in allerlei leeftijden en is een bloeiende vereniging in het dorp.

Aan het eind van de wedstrijd die met 3-1 werd gewonnen (kampioenen!) spraken we met de trainers Fabian Kramer en Stephan van Maris en de meiden zelf. Hieruit kon je goed merken dat het een hecht meidenteam is en dat meidenvoetbal in opmars is.

75 jaar SV Ilpendam
In het weekend van 7-9 juli zijn er diverse activiteiten om deze mijlpaal te vieren. Er is een quizavond op vrijdag en een DJ op zaterdag en overdag zijn er allerlei activiteiten die voor alle leden (en familieleden) leuk zijn om aan mee te doen. Meer informatie hierover is te vinden op de website: SV-Ilpendam.nl
 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services