Het kloppend hart van Waterland
Live

Summer of Arts begint met expositie bijzonder trio in toren Grote Kerk

Gepubliceerd: Maandag 13 mei 2024 15:22

Summer of Arts begint met expositie bijzonder trio in toren Grote Kerk

Foto: Summer of Arts

Van maandag 20 mei tot en met zondag 26 mei is in de toren van de Grote Kerk in Monnickendam het werk te zien van Marleen Prins, DH Mack en Jolanda Lanslots. De expositie is dagelijks te bezoeken van 13.00-17.00 uur. Toegang is gratis.

Het Verticale Uur – ‘ik zat aan je te denken’

Ergens in de loop van de middag, van de avond, ’s ochtends als je wakker wordt? Hoe vaak gebeurt het dat er iemand in je gedachten voorbij komt? Iemand die er niet meer is, iemand die ooit een rol in je leven speelde, veel voor je heeft betekend of nog betekent. Dat moment zou een naam mogen hebben. In de Toren van Monnickendam wordt er ruimte voor gemaakt.

Van maandag 20 tot en met zondag 26 mei strijkt een bijzonder trio neer in de Toren in Monnickendam voor de start van de Summer of Arts. Schilder DH Mack, scenograaf/ initiator/directeur van NDSM-Fuse Jolanda Lanslots, en regisseur/schrijver Marleen Prins. Makers met verschillende achtergronden maar voor deze gelegenheid samengebracht in een project met als titel ‘Het Verticale Uur - Ik zat aan je te denken.’

Zitsculpturen van Jolanda Lanslots en schilderijen van DH Mack. Ondertussen werkt Marleen Prins aan een nieuw project met verhalen en klassieke muziek. Aan dit laatste project kunnen bezoekers ook zelf een bijdrage leveren. Tijdens deze week is iedereen welkom iets achter te laten over iemand die in je gedachten oppopt. Kom zitten om aan iemand te denken, schrijf een kaart aan iemand aan wie je zat te denken, luister naar muziek, schilder, teken, of laat iets achter voor diegene.

Deze expositie maakt deel uit van de kunstmanifestatie Summer of Arts die van mei tot en met oktober wordt gehouden in de toren van de Grote Kerk in Monnickendam.

Bron: Summer of Arts

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services