Het kloppend hart van Waterland
Live

Subsidie Stichting Duurzaam Waterland voor groene schoolpleinen

Gepubliceerd: Zaterdag 13 augustus 2022 15:33

Subsidie Stichting Duurzaam Waterland voor groene schoolpleinen

Foto: SDW

Stichting Duurzaam Waterland stelt subsidie beschikbaar voor schoolpleinen, met als doel een groene speelomgeving voor kinderen. Per school in de gemeente Waterland en Edam-Volendam is er een maximum beschikbaar van €1500,-.

Is jouw schoolplein grotendeels betegeld en is er weinig schaduw? Dit zorgt o.a. voor hittestress, geen mogelijkheden voor biodiversiteit en kinderen die meer vervreemd raken van de natuur. Ook kan het zijn dat er op het schoolplein plassen blijven staan, doordat het riool grote stortbuien regen niet snel genoeg van verwerken.

Gelukkig kan iedereen met kleine en grote aanpassingen een verschil maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van regentonnen die het hemelwater opvangen? Dat water kun je weer gebruiken om bijvoorbeeld vlindertuinen en moestuinen te bewateren. Deze tuinen creëer je door tegels te wippen en de plekken om te toveren tot een groene tuin.

Aanvragen van de subsidie kan via: https://sdwaterland.nl/subsidies/organisaties/groen-schoolplein/. Hier is ook meer informatie te vinden over de voorwaarden.

Bron: Stichting Duurzaam Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services