Het kloppend hart van Waterland
Live

Strandvier, de nieuwe strandtent aan de Gouwzee, binnenkort geopend

Gepubliceerd: Dinsdag 09 april 2019 18:54

Strandvier, de nieuwe strandtent aan de Gouwzee, binnenkort geopend

Twee ondernemers uit Monnickendam, Peggy Wijtzes en Reinoud Sluiters, hebben hun droom gevolgd en besloten om samen een strandtent “Strandvier” te beginnen aan het strand van Hemmeland. Strandvier staat voor het 4e strandje én voor het vieren van strandplezier.

Overal in Nederland, en beslist niet alleen aan een de Waterlandsen stranden, schieten de “strandtenten” de laatste jaren als paddenstoelen uit de grond. De primeur voor Waterland is binnenkort klaar voor de start van het zomerseizoen. Regelmatige bezoekers van het Hemmeland hebben de afgelopen maanden op deze mooie plek aan het water de bouw van Strandvier op de voet kunnen volgen. Alle gebruikte materialen waaruit de strandtent is opgebouwd komen van bestaande locaties en zijn dus volledig gerecycled. Mede door de positieve insteek van de gemeente Waterland en de nutsbedrijven is het project van de grond kunnen komen, want er moesten veel logistieke problemen worden opgelost en er was een groot aantal vergunningen vereist. Ook een aantal bekende Waterlandse bedrijven heeft meegewerkt aan de bouw van het etablissement.

Vanaf het overdekte terras is er een prachtig uitzicht over de Gouwzee en de gloednieuwe aanlegsteiger. Peggy en Reinoud willen er een gezellige plek van maken die voor alle bezoekers iets te bieden heeft. Een familiegebeuren met voor de kinderen een zandstrand, in het water een ballenlijn zodat er veilig kan worden gespeeld en gezwommen, en een zwemvlot. Voor de volwassenen een uitgebreide kaart voor ontbijt tot een laat diner. Binnen zorgen twee authentieke houtkachels voor gezellige warmte wanneer het buiten wat frisser wordt. Ten behoeve van honden en hun baasjes is er een ontheffing afgegeven, waardoor Strandvier met een aangelijnde hond ook in het zomerseizoen toegankelijk is.

Strandvier zal geopend zijn op woensdag t/m zondag van 10.00 uur tot na het sluiten van de keuken (rond 22.00 uur) en vanaf half juni is het de bedoeling om deze zomer elke dag open te zijn. Een gezellige, informele “Hemmelandse sfeer” …. dat is wat de ondernemers voor ogen hebben.

Zondag 14 april gaat Strandvier van start en na een aantal weken proefdraaien zal vrijdag 10 mei de officiële opening plaatsvinden.
strandvier

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services