Het kloppend hart van Waterland
Live

Sterren op het doek met Philine van der Vegte in Dorpshuis Katwoude

Gepubliceerd: Zaterdag 19 oktober 2019 19:35

Sterren op het doek met Philine van der Vegte in Dorpshuis Katwoude

Foto: Philine van der Vegte

Philine van der Vegte heeft voor "Sterren op het doek" de koning van Rotterdam Ahoy, Lee Towers geschilderd. Is het haar en haar mede kunstenaars gelukt? Wat vindt Leen zelf van het portret? Kom op dinsdag 22 oktober in het Dorpshuis van Katwoude samen kijken en supporteren in het Dorpshuis! Voor- en nabeschouwing met de kunstenaar.

Dat onze Waterlandse kunstenares Philine dingen graag groots aanpakt, is bekend. Naast haar schilderijen op levensgrote doeken, heeft zij onlangs met haar portret van dorpsgenoot Tijno Voors in het Rijksmuseum geëxposeerd. Een prestatie van formaat op z’n zachtst gezegd. En binnenkort op tv, want Philine is in het voorjaar benaderd voor een uitzending van Sterren op het doek*.

Per aflevering van Sterren op het Doek maken drie portretschilders een schilderij van een bekende Nederlander in een voor de BN-er vertrouwde omgeving. En terwijl de schilders alles uit de kast halen om de eerste hand aan hun portret te leggen, wordt de BN-er geïnterviewd door Özcan Akyol. Tussentijds krijg je inzage in de ateliers van de kunstenaars, waar zij verder werken aan hun portreten. Aan het eind van het programma maakt de BN-er een keuze uit de drie, meestal zeer uiteenlopende, portretten om mee naar huis te nemen.

Deze aflevering wordt uitgezonden op dinsdag 22 oktober en omdat het natuurlijk best bijzonder is dat Philine op de Nederlandse tv te bewonderen is, leek het ons aardig hier een speciale avond van te maken.

Marc en Richard, de nieuwe beheerders van Het Hart van Katwoude, heten iedereen welkom om deze aflevering in het dorpshuis op groot scherm te bekijken. Drankjes zijn voor eigen rekening, en Marc & Richard verzorgen de borrelhap. Eigenlijk overbodig te zeggen, maar Philine zal er natuurlijk zelf ook zijn. Altijd leuk voor een meet & greet : )

Je kunt natuurlijk thuis voor de tv gaan zitten, maar hoe leuk is het om deze aflevering met een grote groep te bekijken?!

Kom je ook?
Wanneer : dinsdag 22 oktober
Hoe laat : inloop vanaf 19.30@ uur / start uitzending 20.25 uur (wel graag op tijd zijn : )

Waar : Het Hart van Katwoude - Hoogedijk 27, 1145 PN Katwoude

 

Bron: Philine van der Vegte

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services