Het kloppend hart van Waterland
Live

Stem Frank Keijzer en fadozangeres Daisy Correia naar opname met Metropole Orkest

Gepubliceerd: Woensdag 19 juli 2017 12:54

Stem Frank Keijzer en fadozangeres Daisy Correia naar opname met Metropole Orkest

De in Waterland onder andere van het Klapstoelenconcert van 2014 bekende Frank Keijzer en fadista Daisy Correia voeren samen de lijst aan van de Noord Hollandse kanshebbers in de wedstrijd om een nummer met het prestigieuze Metropole Orkest op te nemen. Frank was Daisy’s eerste bandlid en staan al bijna 10 jaar samen in de Nederlandse theaters.

Eigenlijk wist Daisy Correia niet eens dat ze voor deze wedstrijd opgegeven was door een fan, zegt Frank Keijzer. Hoe geweldig is het nu dat we aan de rand van de top 5 staan.

Fado gaat samen met palingsound
De Portugese fado heeft enigszins iets weg van de Volendamse palingsound zegt de in Volendam bekende pianist, pianoleraar en koorleider. Het gaat over de saudade “de heimwee en weemoed”. Zijn oorsprong ligt bij de mensen die op zee gingen en naar huis verlangden. Fado werd voor het eerst aan de kades van Lissabon gezongen.
Frank die Daisy vanuit het conservatorium kent, geeft aan dat de fado voor hem onbekend terrein was, maar dat hij zich gelijk thuis voelde bij deze muziekstijl. Ondertussen staat hij al bijna 10 jaar samen met Daisy en band op het podium. Onze fado is niet meer onbekend in Volendam. Een paar jaar geleden zong Daisy een duet met Jan Dulles. Naast de warme klank van deze twee stemmen, smolten deze twee talen ook heel goed samen, zegt Frank.

Samenwerken met het Metropole orkest een mooie droom
Wij hebben al vele mooie projecten achter de rug, maar het zou natuurlijk een mooie kans zijn om met dit fantastische orkest te mogen opnemen. We zijn natuurlijk heel erg blij dat vele mensen in ons fado geloven, ons ook met het Metropole Orkest zouden willen horen en voor ons stemmen.
Maar we zijn er nog niet en moet er veel meer op ons gestemd worden.

Wedstrijd Metropole Orkest
Het Metropole Orkest heeft een goede reputatie als pop- en jazzorkest, in binnen- en buitenland. Zij zijn nu op zoek naar een samenwerking met nieuwe of gevestigde Nederlandse artiesten. Het publiek mag door te stemmen bepalen met wie het orkest moet gaan samenwerken. Zo'n 650 artiesten en bands zijn aangemeld. Op 1 juni jl. gingen de vijftig inzendingen met de meeste stemmen door naar de tweede en tevens laatste stemronde. Deze stemronde duurt tot 1 augustus, 12.00 uur. Stemmen kan via www.mo.nl/met .

Binnen handbereik
We staan momenteel, dd. 17 juli, op nr. 6 zegt Frank Keijzer en is nr. 1 binnen handbereik. We hopen dat iedereen die eerder op Daisy en mij gestemd hebben dit weer wil doen en dat veel nieuwe stemmers ons zo naar de eerste plek willen helpen. Dat zou geweldig zijn zegt Frank die met deze hulp één van zijn dromen hoopt te laten uitkomen en ook stiekem droomt van een concert met het Metropole orkest met de gehele band. Hopelijk wil Monnickendam en omgeving ons steunen en massaal op ons stemmen.

Voor meer informatie over Daisy Correia kijk op: www.daisycorreia.com/ www.youtube.com/daisycorreia

Bron: nelaMusic agency

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services