Het kloppend hart van Waterland
Live

Start realisatie van 52 tijdelijke woningen Oekraïense vluchtelingen

Gepubliceerd: Donderdag 03 november 2022 14:44

Start realisatie van 52 tijdelijke woningen Oekraïense vluchtelingen

Foto: Handbalvereniging Monnickendam

De oorlog in Oekraïne heeft gezorgd voor een grote stroom van Oekraïense vluchtelingen. Het Rijk heeft alle veiligheidsregio’s in Nederland dringend opgeroepen zo snel mogelijk te zorgen voor opvangplekken waar Oekraïense vluchtelingen voor langere tijd kunnen verblijven. In de regio Zaanstreek-Waterland is enige spoed gewenst, aangezien de regio ten opzichte van de rest van Nederland achterblijft in het vrijmaken van de opvangplekken.

Opvang op het handbalterrein van HV Monnickendam 

In april werd de locatie handbalveld van HV Monnickendam aan de gemeente aangeboden als locatie voor de opvang van vluchtelingen voor een termijn van maximaal 3 jaar. Daarna volgde een bewonersavond voor omwonenden waarbij we tips en aandachtspunten hebben meegekregen. Na de inloopavond zijn we aan de slag gegaan met de eerste voorbereidingen. 

 

52 tijdelijke woningen 

We vangen in onze gemeente Oekraïense vluchtelingen op, onder andere in het Lakeland hotel maar ook bij tientallen gastgezinnen thuis in bijvoorbeeld tuinhuisjes. Om de doorstroom van deze laatste groep te bevorderen, wordt binnenkort gestart met het bouwrijp maken van de handbalvelden. Voor het bouwrijp maken van de gronden is een gedoogbeschikking afgegeven. Na het bouwrijp maken, kan worden gestart met de inrichting van het terrein waar uiteindelijk maximaal 52 Oekraïense gezinnen onderdak krijgen. 

 

Bouwwerkzaamheden vanaf 21 november 2022 

De werkzaamheden vinden plaats in de week van 21 november, overdag van 7.00 tot 16.00 uur. Uiteraard proberen we de overlast zoveel mogelijk te beperken. We houden hierbij zoveel mogelijk rekening met de gebruikers van het sportpark. 

 

Informatieavond 

Voor omwonenden en de omliggende sportverenigingen wordt er een informatieavond georganiseerd in de handbalkantine. Zij zijn per brief over de start van de werkzaamheden en de informatieavond geïnformeerd.


Bron: Gemeente Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services