Het kloppend hart van Waterland
Live

Stadswandeling Inner Wheel voor Hart voor Vrouwen

Gepubliceerd: Woensdag 10 mei 2023 17:54

Stadswandeling Inner Wheel voor Hart voor Vrouwen

Inner Wheel organiseert zondag 14 mei een wandeling door Monnickendam. Inner Wheel is een organisatie die wereldwijd opereert met lokale afdelingen als Inner Wheel Nederland, die ook weer is onderverdeeld in bijvoorbeeld Purmerend voor onze regio. Inner Wheel heeft voor drie jaar een goed doel voor ogen, Hart voor Vrouwen.

Jarenlang dachten cardiologen dat hartfalen bij vrouwen zich hetzelfde manifesteert als bij mannen. Dit blijkt niet zo te zijn, vertelt InnerWheeler Carla Holtkamp. Daar is veel onderzoek voor nodig en veel aandacht zodat vrouwen symptomen van hartfalen tijdig ontdekken.

Zondag is er dus een wandeling die start bij De Bierderij (Galgeriet) in Monnickendam. Tussen 10.30-12.00 kan je starten. Dit kost 10 euro per deelnemer. Daarvoor krijg je de route en onderweg koffie/thee en een lekker koekje van bakkerij Gutter en een lekkere appel uit de Beemster. Kinderen tot 12 jaar lopen gratis mee en krijgen een ijsje bij Dolce & Gelati. Dus leuk om tijdens moederdag een gezamenlijke wandeling te maken en dit goede doel te steunen.

De route loopt ook als de Grote Kerk en de Waterlandsmuseum De Speeltoren.

Meer over InnerWheel: de eerste Inner Wheel club werd in 1946 in Apeldoorn opgericht. Nederland is het enige land ter wereld waar ook mannen als lid welkom zijn. De 63 clubs in Nederland houden zich jaarlijks bezig met veel projecten en activiteiten. Zowel voor anderen als voor henzelf. Variƫrend van activiteiten voor het goede doel tot inspirerende en gezellige bijeenkomsten voor onze 2078 leden.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services