Het kloppend hart van Waterland
Live

SPW en Stadsgidsen organiseren Orgelwandeling op zondag 14 oktober

Gepubliceerd: Maandag 08 oktober 2018 10:30

SPW en Stadsgidsen organiseren Orgelwandeling op zondag 14 oktober

Foto: Stadsgidsen Monnickendam 1

In samenwerking met de stadsgidsen van Monnickendam organiseert Stichting Promotie Waterland op zondag 14 oktober de eerste van twee themawandelingen in het najaar door Monnickendam. De rondleidingen worden gegeven in het Nederlands en zijn ook voor de inwoners van Waterland bijzonder interessant.

Deze eerste themawandeling van het laagseizoen staat in het teken van de vele orgels in Monnickendam. Het is de eerste van twee themawandelingen die de komende maanden worden georganiseerd. Een volgende wandeling, op zondag 18 november, staat in het teken van de vele gevelstenen die Monnickendam rijk is.
 
Orgelwandeling
Monnickendam bezit een schat aan prachtige orgels, die zich in de verschillende kerken in de binnenstad bevinden. Tijdens een rondgang vertellen verschillende organisten u over de geschiedenis en bijzondere aspecten en zullen ze ook de orgelklanken aan u laten horen. Van kerk naar kerk wandelt u door een prachtig historisch decor. Een buitenkansje!
 
De wandeling duurt circa anderhalf uur en wordt gehouden op zondagmiddag 14 oktober om 14.30 uur. De start is voor het Informatiepunt aan het Zuideinde in Monnickendam. Vooraf aanmelden is niet nodig. Alle opbrengsten van de gidsen komen ten goede aan projecten ter verbetering van de binnenstad.
 
Over Stichting Promotie Waterland
Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. De stichting heeft Informatiepunten in Monnickendam en Marken. Voor meer informatie en overige evenementen gaat u naar www.onswaterland.nl.
 
Bron: Stichting Promotie Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services