Het kloppend hart van Waterland
Live

SPW en Stadsgidsen organiseren Gevelstenenwandeling op 18 november

Gepubliceerd: Donderdag 08 november 2018 13:30

SPW en Stadsgidsen organiseren Gevelstenenwandeling op 18 november

Foto: SPW

In samenwerking met de stadsgidsen van Monnickendam organiseert Stichting Promotie Waterland op zondag 18 november de tweede themawandeling van dit najaar door Monnickendam. De rondleiding wordt gegeven in het Nederlands en is ook voor de inwoners van Waterland bijzonder interessant. Deze tweede themawandeling van dit najaar staat in het teken van de vele gevelstenen die Monnickendam rijk is.

Gevelstenen
Monnickendam heeft in verhouding tot andere historische steden een hoge ‘gevelstenendichtheid’. Want naast de vele 17de-eeuwse gevelstenen worden met enige regelmaat nog steeds stenen van hedendaagse steenhouwers geplaatst. Dat maakt het huidige straatbeeld in de binnenstad zo kleurrijk en gevarieerd. Tijdens deze rondleiding toont een gids de deelnemers de meest aansprekende gevelstenen en natuurlijk vertelt de gids meer over de achtergrond van de gevelsteen.

De wandeling duurt circa anderhalf uur en wordt gehouden op zondagmiddag 18 november om 14.30 uur. De start is voor het Informatiepunt aan het Zuideinde in Monnickendam. Vooraf aanmelden is niet nodig.
Meer informatie: www.stadsgidsenmonnickendam.nl. Alle opbrengsten van de gidsen komen ten goede aan projecten ter verbetering van de binnenstad.

Over Stichting Promotie Waterland
Onder de slogan ‘Waterland laat je verrassen’ is Stichting Promotie Waterland sinds 2010 actief in het verwezenlijken van het algemene doel om meer mensen in Waterland te laten recreëren en ervoor te zorgen dat zij langer blijven en vaker terugkomen. De activiteiten van de SPW zijn gericht op drie doelgroepen: inwoners, ondernemers en toeristen. De stichting heeft Informatiepunten in Monnickendam en Marken. Voor meer informatie en overige evenementen gaat u naar www.vvvwaterland.nl.

Bron: Stichting Promotie Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services