Het kloppend hart van Waterland
Live

Spektakel aan de dijk bij Vlottenrace Katwoude

Gepubliceerd: Dinsdag 18 september 2018 08:46

Spektakel aan de dijk bij Vlottenrace Katwoude

Foto: Omroep PIM

Ook dit jaar organiseerde de biljartvereniging Veni Vidi Vici een vlottenrace tijdens het feestweekend van Katwoude. 17 teams durfden het aan om het water op te gaan met het thema: Ik hou van Holland... dijkverzwaring... En met dit thema laat Katwoude zien dat zij trots zijn op hun mooie plekje in Nederland maar ook dat zij niet zonder die mooie dijk kunnen.

De vlottenrace heeft elk jaar een aantal vaste elementen: het gaat om de snelste tijd maar er zijn ook enkele hindernissen. Zo moesten de teams eerst enkele basaltblokken ophalen want de dijk van Katwoude stond op doorbreken. Met de basaltblokken moesten zij het gat in de dijk dichten en dat allemaal onder het toeziend oog van een strenge jury. Na het dichten van de dijk was het vol gas richting de finish en ook daar zorgden de teams voor spektakel.

De biljartvereniging van Katwoude kan weer terugkijken op een geslaagde vlottenrace. Toch kan het zo maar zo zijn dat er volgend jaar geen vlottenrace is, het is tijd voor iets nieuws en wat dat precies is dat zien de teams volgend jaar pas.

Einduitslag Vlottenrace Katwoude 2018:
1. Neven van Eck
2. Foto Blaauw
3. Irene Hoeve

4. Zuivelhuisje
5. Jacobs Hoeve
6. De Bosjes
7. Biljartvereniging V.V.V.
8. Pauw 2.0
9. Team Hoogedijk
10. C. Huiberts
11. Café 1614
12. Neven Roos
13. Simone Hoeve
14. De Zedde
15. De Dijkgeiten
16. De Spetterende Zandzakken
17. 't Klompenhok

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services