Het kloppend hart van Waterland
Live

Speciale voorstelling Vleppyie Auwurs tijdens viering Slag op de Zuiderzee

Gepubliceerd: Dinsdag 25 juli 2023 17:57

Speciale voorstelling Vleppyie Auwurs tijdens viering Slag op de Zuiderzee

Foto: Omroep PIM

In de tien dagen van de viering van 450 jaar Slag op de Zuiderzee bracht de bekende Monnickendamse formatie Vleppyie Auwurs maar liefst 22 optredens. Soms als stadswandeling, bijna altijd met muzikale gasten en ook met extra’s als een Jazz jamsessie onder leiding van Anton Titsing of een spectaculair gastoptreden van zigeunerorkest Ogto Gadjè. Dit alles begon of vond plaats, daar op het hoekje van de Groote Noord en de Tonnesteeg.

In een oude loods werd speciaal voor de gelegenheid een theatertje gebouwd waarin de voorstelling “Het verslag van de Zuiderzee en andere Monnickendamse verhalen” werd gebracht. Publiek kon meezingen vanuit een tekstbundel die ter plekke te koop was. Een van de hoogtepunten was het lied “Het verslag van de Zuiderzee” een tekst geschreven op het lied “Hurricane” van Bob Dylan. De complete tekst vormt een uittreksel van het blauwe boekje geschreven door de heer Appel in 1973 dat destijds werd uitbracht door de Vereniging Oud Monnickendam ter gelegenheid van de viering van 400 jaar slag op de Zuiderzee. De complete (voor)geschiedenis tot en met de slag zelf werd in dit boekje en nu dus ook in dit lied beschreven.

Omroep PIM maakte een registratie van de laatste van de 22 voorstellingen die op zondagmiddag 16 juli 2023 te zien was. Bij dit optreden was de muzikale gast Vanya Lagrand op trompet en was er hooggeëerd bezoek in de vorm van Cornelis Dirkszoon zelf! Hij draaide hoogstpersoonlijk aan de tekstrol geleid door een waswringer zodat het publiek het hele verslag kon volgen.

Vleppyie Auwurs bestaat uit Stefan Rijnhart op Basgitaar/arrangeur, Rick Lagrand op drums/teksten en Vincent Koerse op gitaar/zang.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services