Het kloppend hart van Waterland
Live

Speciale bijeenkomst bestuurlijke toekomst voor ondernemers van Waterland

Gepubliceerd: Zondag 07 juli 2019 12:13

Speciale bijeenkomst bestuurlijke toekomst voor ondernemers van Waterland

Naast alle bijeenkomsten in de kernen van Waterland heeft de gemeente een speciale bijeenkomst georganiseerd voor ondernemers om met hen te praten over de plannen voor de bestuurlijke toekomst van de gemeente Waterland.

Het Bernhard Nieuwentijt College was op een zeer warme maandagavond de setting voor een discussie over de toekomst van gemeentelijk Waterland. En of het kwam door de warmte, het damesvoetbal of door een andere oorzaak is niet duidelijk, maar de opkomst was zeer beperkt met maar circa 10 ondernemers. Ook bij de andere bijeenkomsten was de opkomst matig, waardoor de uitkomsten van deze discussiebijeenkomsten zeker niet representatief zijn. Het is jammer dat de input voor de raad zo beperkt is, want in september zal een conceptbesluit genomen moeten worden dat uiteindelijk alle Waterlanders raakt.

De aanwezige ondernemers in de zaal waren over het algemeen genomen kritisch op het proces. De overheersende gedachte was dat de uitkomst al vaststaat en dat een fusie niet meer te vermijden is. De meeste aanwezige ondernemers waren echter tegen fuseren. In het geval van wel een fusie heeft een fusie met Purmerend/Beemster de voorkeur. Dit is bijzonder aangezien deze optie in de andere kernen niet werd genoemd. Almere werd ook nog als optie geroepen. Volgens de ondernemers moet een fusiepartner iets toevoegen zoals bijvoorbeeld kennis. Een fusiepartner moet ook leiden tot meer efficiency en kostenverlaging. Tegen een fusie pleit dat de gemeente zelfstandig haar organisatie kan inrichten en samenwerken met wie ze willen. Al dan niet fuseren, de ondernemers willen graag meer aandacht van de gemeente.

U kunt ons verslag van de discussiebijeenkomst de gehele week bekijken om 11.00 en 19.00 uur.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services