Het kloppend hart van Waterland
Live

SP Waterland: 'Toezegging wethouder Bromet aanpak verkeersveiligheid Uitdam'

Gepubliceerd: Vrijdag 18 juli 2014 19:45

SP Waterland: 'Toezegging wethouder Bromet aanpak verkeersveiligheid Uitdam'

SP Waterland heeft tijdens de laatste raadsvergadering de toezegging van wethouder Bromet gekregen dat zij in gesprek zal gaan met de dorpsraad van Uitdam om de verkeersveiligheid aan te pakken.

Fractievoorzitter Ferdinand G. Knaack: “We zijn zeer blij met deze toezegging. Eerdere verzoeken van dorpsbewoners hebben tot weinig geleid. En de huidige ‘paaltjes’ hebben vooral voor veel fietsongelukken gezorgd. Een extra verkeersdrempel zou al veel verschil maken.”

Verkeersveiligheid staat voorop, vooral in een lintdorp zoals Uitdam. De Uitdammerdorpstraat staat op route van menig toerist en in de spits komt er veel verkeer door het dorp. Vele automobilisten, wielrenners en motorrijders houden een te hoge snelheid aan. Dit moet voorkomen worden. Verkeersborden of een snelheidsmeter hebben niet gezorgd voor een betere situatie, dus betere maatregelen zijn nodig.

Fractievoorzitter Ferdinand G. Knaack: “In samenspraak met bewoners en omringende agrarische bedrijven moet het mogelijk zijn om extra drempels te plaatsen. We zijn blij dat de wethouder nu het voortouw gaat nemen.”

We verwachten dat deze gesprekken productief zullen zijn en we verwachten voor het eind van het jaar te horen welke plannen hieruit voort komen.

Bron: SP Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services