Het kloppend hart van Waterland
Live

Soundbites Festival Monnickendam biedt voor de 4e keer podia aan muziektalenten van eigen Zuiderzeebodem

Gepubliceerd: Maandag 04 september 2023 16:03

Soundbites Festival Monnickendam biedt voor de 4e keer podia aan muziektalenten van eigen Zuiderzeebodem

Foto: Soundbites

Nog maar een paar dagen en dan is het zover! Op zaterdag 9 september vindt van 17.00 uur tot 21.00 uur de vierde editie van het Soundbites Festival plaats. Soundbites is een muziekfestival en biedt dit keer aan bijna 200 veelal lokale talenten - die verschillende muziekgenres laten horen - een podium in de binnenstad van Monnickendam. Het is een gratis en toch heel compleet festival met eten en drinken voor iedereen, ook voor de kleintjes.

Muzikale talenten
Na eerdere succesvolle edities geniet het Soundbites Festival van een vaste groep muzikanten, maar ook veel nieuwe talenten bieden zich aan. Anton Titsing, verantwoordelijk voor de muzikale regie is heel blij met het rijke programma dit jaar: “Het is een luxe dat we zoveel muzikaletalenten in Waterland hebben en het festival heeft inmiddels ook een goede naam. Daardoor kunnen we ook dit jaar weer een heel gevarieerd programma bieden. Van akoestisch tot rock, van solo tot koor en van Nederlands tot wereldmuziek, we hebben het allemaal.”

Sfeervolle locaties
De route loopt langs 10 binnen en buiten locaties in de binnenstad van Monnickendam. Ook Bril & Lens en de pianowinkel Stemco doen dit jaar weer mee, net als het mini theater van Ate Vegter, de stadsdichter van Monnickendam. Marcel, een van de nieuwe leden van de organisatie vult aan: “De charme van dit festival is dat we gebruik maken van locaties in de binnenstad, die al prachtig van zichzelf zijn. Zet je daar muziek bij, dan krijg je al snel een mooi sfeertje. Er zijn meerdere kleine podia, een aantal met zitgelegenheid, er is ook klein theater langs de route en er is een groot podium waar een aantal popbands komen optreden. Eten en drinken doe je op de route. Het is een compleet festival, maar toch in de stad en voor de meeste mensen op loopafstand.”

Slag op de Zuiderzee
Het Soundbites Festival sluit ook aan bij het programma rond de herdenking van de Slag op de Zuiderzee en biedt het publiek alvast een voorproefje op de volksopera ‘De Spanjolen’ die speciaal voor de herdenking is herschreven en op 15 en 16 september wordt uitgevoerd, in Monnickendam.

Gratis festival
Het Soundbites Festival is een volledig gratis festival dat valt onder de Stichting Uit de Kunst Waterland. Met bijdrages van de Gemeente Waterland, onze vaste sponsor Henri Willig, de inzet van veel vrijwilligers en de bereidheid van de muzikanten wordt het festival mogelijk gemaakt. “Het leuke aan het organiseren van dit festival, is dat je ontzettend veel leuke, vriendelijke en enthousiaste mensen ontmoet. Wij doen dit allemaal in onze vrije tijd, naast ons drukke dagelijks leven met werk, gezin en sport of andere activiteiten. Dus dan is het heel mooi om te merken hoe betrokken iedereen is. Een aantal van de Sound-deelnemers is inmiddels best bekend en hadden deze middag en avond ook een betaald optreden kunnen hebben, maar toch kiezen ze ervoor om er belangeloos te staan,” vertelt Elsa.

Bron: Soundbites Festival

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services