Het kloppend hart van Waterland
Live

Soundbites Festival 2019 was weer genieten

Gepubliceerd: Zondag 20 oktober 2019 22:03

Soundbites Festival 2019 was weer genieten

Foto: Omroep PIM

Een droom voor elke organisatie van een openluchtevenement was het weer tijdens de editie van Soundbites dit jaar. Geen aankondiging van de herfst maar een zomerse dag met een zwoele avond. Of zoals Nard Jansen van SPW zou zeggen: "Monnickendams evenementenweer!" Tel daarbij de keuze van de muziek op en de keur van happen (en drankjes, ook van de lokale bierbrouwers) en tel uit je winst, succes verzekerd.

De organisatie is in dit geval het team van Anton, Elsa, Barbara en James met op de avond ook veel vrijwilligers om alles in goede banen te leiden.

Op vier hoofdpodia en zes nevenlocaties spelen diverse bandjes, zingen de artiesten solo of duo of in een koor, zelfs a capella. Anton, initiatiefnemer van de Soundbites, speelt in de big band Notorious Monks op de Beestenmarkt. Het Meezingkoor zingt uit volle borst op de Middendam en Olympio/Con Brio speelt op de Gooise Kaai. Op het Schulpzand is van alles te doen voor kinderen met bijpassende poffertjes terwijl Drost en Zetzema over Marken zingen. De hoek om naar de Grote Noord is karakoke. Je kunt daar lekker zelf zingen en daar hebben sommige passanten wel oren naar. Vleppyie Auwels helpen dan een toontje mee. Bij Leguit en Roos is het heel druk, drie bands met jonge, funky gasten wisselen elkaar daar af. En uiteraard kan je daar ook heerlijk eten, pizza, sushi, vis met bier of ander drank je.

Wist je dat Ate Vegter ook kan pianospelen? En bij De Baat zong Rita. Een jazz zangeres met begeleiding van Arjan de Bood op de piano en een bassist met een bas van meer dan 200 jaar oud. In de Doopsgezinde Vermaning trad het inmiddels bekende duo Ilse & Michel op afgewisseld door Joep op de drums en een kwartet 2Accoustic genaamd.

Op de Beestenmarkt dus de Notorious Monks met zangeres Maaike en op het laatst kwam ook Vincent Koerse erbij. Het werd langzaam donker en wat is Monnickendam toch een prachtig decor voor al deze muzikanten!

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services