Het kloppend hart van Waterland
Live

Smullen van de eetbare planten in het Ilperveld

Gepubliceerd: Dinsdag 18 juli 2017 09:09

Smullen van de eetbare planten in het Ilperveld

Foto: Henk van Bruggen

Iedere zondagmiddag maakt de schipper van Landschap Noord-Holland een tocht door het Ilperveld. Stap in de boot om de natuur te ontdekken. Op 6 en 13 augustus gaan we op zoek naar eetbare planten. Onbespoten en helemaal gratis!

Als we een beetje opletten hoeven we niet naar de winkel voor een lekkere maaltijd. In de natuur groeit van alles dat prima eetbaar is! Maar hoe raak je wegwijs tussen al die planten? Stap in boot in het Ilperveld en leer van alles over eetbare planten die vaak ook nog geneeskrachtig zijn! Onderweg geniet u bovendien van de bijzondere natuur van het Ilperveld. Bij een van de vele eilandjes gaan we van boord en op zoek. Is het watermunt of tormentil? Door te kijken, ruiken, voelen en proeven kunt u ontdekken om welk plantje het gaat. Na afloop van de vaartocht kunt u zelf bereide planten uit het Ilperveld proeven. Dat gebeurt als soepje of salade; het hangt af van wat we onderweg tegen komen. Zo beleeft u een bijzondere zondagmiddag!

Deze activiteiten duren van 13.30-15.30 uur. Zin om mee te gaan? Reserveer een plek aan boord op www.gaatumee.nl. Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris. Verzamelen op de parkeerplaats van het Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer.

Meer informatie: www.landschapnoordholland.nl

Bron: Landschap Noord-Holland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services