Het kloppend hart van Waterland
Live

Slag op de Zuiderzee LIVE bij Omroep PIM

Gepubliceerd: Donderdag 13 juli 2023 18:01

Slag op de Zuiderzee LIVE bij Omroep PIM

Foto: Slag op de Zuiderzee

Op zaterdag 15 juli 2023 zal de Slag op de Zuiderzee worden nagespeeld in het Monnickendammer Gat op De Gouwzee. Het gebied waar dit plaatsvindt is gemarkeerd met groen. Voordat het spektakel begint, zullen de Spaanse schepen afmeren (parkeren) in het rode gebied.

De Slag zal te zien zijn op een lijn vanaf het Hemmeland tot aan Katwoude. Beide locaties bieden genoeg ruimte voor veel toeschouwers en er is voldoende parkeergelegenheid.

Vanwege de historische aard van dit evenement en de aanwezigheid van historische schepen en de authentieke bruine vloot, is het niet toegestaan voor plezierbootjes, jetski's, enzovoort om zich in het naspeelgebied te bevinden.

De reden voor dit verbod is omdat er een boot tot ontploffing wordt gebracht en schepen elkaar enteren, wat volgens een strikt draaiboek verloopt. Pleziervaart kan hierbij een storende factor zijn en levert enorme risico's op. Tevens zal pleziervaart de kijkers langs de kant het zicht ontnemen. Daarom zal het gebied worden bewaakt en afgesloten door de KNRM, die met vier boten aanwezig zal zijn.

Omroep PIM zal de hele dag live uitzenden en het naspelen van de Slag op de Zuiderzee van dichtbij in beeld brengen. Dit is te volgen via de TV-kanalen binnen het verzorgingsgebied, alsmede via de livestream op de website van Omroep PIM.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services