Het kloppend hart van Waterland
Live

Siny Veenhof stopt na 20 jaar met werk voor aidsweeskinderen in Zuid-Afrika

Gepubliceerd: Zaterdag 02 december 2023 10:20

Siny Veenhof stopt na 20 jaar met werk voor aidsweeskinderen in Zuid-Afrika

Foto: Riet Cerpentier

Op woensdag 13 december wordt er van 10.00 tot 15.00 uur weer een kerstmarkt georganiseerd in Het Weeshuis in Monnickendam. Siny Veenhof, elk jaar aanwezig als deelnemer, zal dit jaar voor het laatst aanwezig zijn om geld in te zamelen voor aidsweeskinderen in Zuid-Afrika. Na 20 jaar nauwe samenwerking met Stichting Thembalethu uit Veghel stopt zij met haar werk. Siny was vooral bezig met schooluniformen. In die 20 jaar heeft ze ruim 1400 uniformen voor deze kinderen bij elkaar gesprokkeld.

Riet Cerpentier: "Ik denk dat velen van u Siny Veenhof wel kennen als dé Waterlandse inspirator van ‘Thembalethu’, het Aidsweeskinderen project in Zuid Afrika. Bijna 20 jaar lang heeft Siny geen mogelijkheid voorbij laten gaan om fondsen te verwerven om deze aidsweeskinderen van uniformen te voorzien (in totaal veertienhonderd). Want geen uniform, geen school. Hoe bracht ze al dat geld bij elkaar? Ze benaderde allerlei instanties, kreeg toestemming voor collectes, van diverse kanten giften en mooie cadeaus voor de Tombola (soms hingen ze aan haar deurknop) en soms een deel van de opbrengst van de Rommelmarkt bij de Opstandingskerk. Al die euro’s heeft ze persoonlijk (op eigen kosten) daarheen gebracht en zelf ter plekke de uniformen gekocht.

Helaas komt ook aan goede dingen een einde. Jarenlang was haar zolder dè ruimte waar ze al haar schatten voor de tombola’s bewaarde. Die krijgt nu een andere functie. Alle cadeaus zijn alvast in kerstpapier verpakt, het is dus voor de winnaar en de ontvanger een verrassing. Met regelmaat vroeg Siny haar vriendinnen, daar reken ik mijzelf ook toe, om te helpen en dat hebben wij altijd met liefde gedaan. 

De kerstmarkt in Het Weeshuis op woensdag 13 december wordt Siny’s laatste Tombola. Kent u haar niet, dan kan het nu nog! Tijd voor een origineel kerstcadeau of zin in de tombola? Kom dan woensdag 13 december naar Het Weeshuis in Monnickendam. De Kerstmarkt is van 10 – 15 uur."

Tekst en foto: Riet Cerpentier

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services