Het kloppend hart van Waterland
Live

Sinterklaasactie regio 0299: ieder kind verdient een mooi feest!

Gepubliceerd: Zaterdag 15 oktober 2016 14:26

Sinterklaasactie regio 0299: ieder kind verdient een mooi feest!

Onder het motto 'Armoede... niemand kiest er voor. Zeker niet de kinderen' organiseren Marloes en Lies uit Purmerend dit jaar voor het derde achtereenvolgende jaar de Sinterklaasactie Regio 0299.

Marloes kwam in juni 2014 per toeval met Lies in aanraking toen Marloes bezig was met haar plannen om een groot Sinterklaasfeest te organiseren voor 50 gezinnen die te maken hebben met stille armoede. Niet omdat zij zelf in zo'n situatie zaten, maar puur vanwege het feit dat ze iets wilden betekenen voor deze gezinnen. Zonder hulp van andere organisaties werd de daad bij het woord gevoegd en werd een prachtig feest georganiseerd. En nu wordt al weer voor het derde achtereenvolgende jaar dit prachtige initiatief georganiseerd. Voor de regio 0299, door de regio 0299.

Lies: "Als je een laag besteedbaar inkomen hebt, dan is er een bepaalde grens waarvoor je bijvoorbeeld in aanmerking kan komen voor de Voedselbank of andere gemeentelijke regelingen. Zit je daar een euro boven dan heb je geen recht op dat soort regelingen. Die mensen hebben het financieel gewoon zo zwaar dat een Sinterklaasfeest voor hun niet te realiseren is. En toen hebben wij besloten om dit te organiseren. Want hoe mooi is het als een kind gewoon naar school kan gaan na 5 december en ook kan deelnemen aan een gesprek over wat ze hebben gekregen van Sinterklaas. Want het gebeurt ook dat kinderen thuis worden gehouden zodat ze niet worden geconfronteerd met het feit dat zij geen kadootjes hebben gehad."

Voor het allereerste Sinterklaasfeest werd een oproep op Facebook geplaatst. Een oproep voor het doneren van 'vergeten' speelgoed. Speelgoed dat nog op zolder of in de schuur stond, maar nog schoon, heel en compleet is. Deze oproep zorgde niet alleen voor een grote hoeveelheid speelgoed, maar ook voor een grote groep enthousiaste vrijwilligers die nu dus al weer voor de derde keer dit Sinterklaasfeest organiseren.

Marloes: "Stille armoede is een lastig onderwerp. Het is een heel groot probleem, want je hoort en ziet het heel veel, niet alleen in Purmerend of regio 0299, maar ook in het hele land. Maar het is ook een onderwerp waar niet veel over gesproken wordt, omdat er heel veel schaamte om is." Met de gegevens van de mensen die zich aanmelden wordt echter erg zorgvuldig omgegaan. De gegevens zijn alleen bekend bij Marloes en Lies en worden alleen gebruikt om de gezinnen te benaderen en om de juiste kado's voor de kinderen te vinden. En de afgelopen twee jaar wisten de vrijwilligers van de Sinterklaasactie op die manier meer dan 150 kinderen en hun ouders een onvergetelijke Sinterklaas te bezorgen.

Dit jaar zal het feest plaatsvinden in P3 in Purmerend. En ook dit jaar zal het feest worden georganiseerd voor 50 gezinnen. Er hebben zich tot nu toe echter pas 27 gezinnen aangemeld. Lies; "Eerlijk gezegd weten we niet waarom de aanmeldingen tot nu toe minder zijn dan voorgaande jaren, maar we vermoeden een beetje dat het te maken heeft met schaamte. Dat is op zich natuurlijk goed te begrijpen, maar als je ziet hoe ontzettend veel plezier de kinderen op dat feest hebben, dan zou ik de mensen willen oproepen om toch gewoon te komen." Tijdens het feest worden de gezinnen getrakteerd op een fantastisch Sinterklaasfeest. En na afloop van het feest krijgt elk gezin een goed gevulde zak met kadootjes en lekkernijen mee naar huis om thuis een mooi Sinterklaasfeest mee te vieren.

Heeft u ook een gezin met kinderen die in Sinterklaas geloven, woont u in de regio 0299 en kunt u geen gebruik maken van de Voedselbank, maar heeft u geen financiele mogelijkheden om dit feest met uw kinderen te vieren? Aanmelden kan via de volgende link: http://eepurl.com/ccHGD1

Meer informatie: www.facebook.com/sinterklaasinzamelactieregio0299 of sinterklaasfeestregio0299.jimdo.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services