Het kloppend hart van Waterland
Live

Sinterklaas weer in Waterland aangekomen

Gepubliceerd: Zondag 19 november 2023 15:02

Sinterklaas weer in Waterland aangekomen

Foto: Omroep PIM

Het weer werkte afgelopen zaterdag niet echt mee, maar langs de kades rond de binnenhaven stonden toch heel veel kinderen met hun families in spanning te wachten op de komst van Sinterklaas en zijn Pieten. Omroep PIM zond de intocht LIVE uit. Deze wordt zondag 19 november om 17.30 uur herhaald.

Ondanks het slechte weer liep de binnenhaven van Monnickendam rond 13.30 uur steeds voller en voller. Mevrouw Anna was natuurlijk ook aanwezig en deed verslag van alle activiteiten in de haven. En samen met de fanfare werden verschillende liedjes gezongen.

Omroep PIM deed voor het eerst live verslag van de intocht. Vanuit de studio was er een terugblik op alles wat er in het Monnickendammer Sinterklaas Journaal de revue had gepasseerd, en er werd regelmatig overgeschakeld naar de haven. Sinterklaas was ondertussen in aantocht en Omroep PIM mocht zelfs het laatste stukje met Sinterklaas meevaren richting Monnickendam.

Even na twee uur kwamen de boten met Sinterklaas, de Pieten en uiteraard ook de pakjes de haven in. Burgemeester Marian van der Weele verwelkomde Sint en was duidelijk blij met zijn veilige aankomst. Sint zelf kon niet wachten om alle kinderen een hand te geven, wat een hele klus was met zoveel handjes en je kon zien dat zowel Sint als de kinderen ervan genoten. De Pieten deelden snoep uit en maakten grapjes.

Uiteindelijk ging Sinterklaas op de Middendam met een prachtige oude auto achter de fanfare aan voor een rondrit door de stad met als eindbestemming de Grote Kerk. Daar verzamelden vele honderden kinderen met hun ouders voor het Pietenfeest. Ook hier hield mevrouw Anna de kinderen bezig en er kwamen ook danspietjes. De kinderen dansten vrolijk mee. En wie kwam er natuurlijk ook bij: Sinterklaas!

Na ongeveer een uur ging Sinterklaas weg. De komende weken is Sint erg druk met het bezoeken van scholen en verenigingen dus we zullen hem vast nog zien.

De herhaling van de intocht kunt u zien op zondag 19 november vanaf 17.30 uur. Daarna zal deze ook te terug te kijken zijn op de Youtube- en Facebookpagina van Omroep PIM.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services