Het kloppend hart van Waterland
Live

Sinterklaas kwam over onstuimig water precies tussen de buien door op Marken aan

Gepubliceerd: Dinsdag 28 november 2023 18:18

Sinterklaas kwam over onstuimig water precies tussen de buien door op Marken aan

Foto: Omroep PIM

Op zaterdag 25 november was het weer een drukte van belang in de haven van Marken. Vanaf Het Trefpunt kwam Trijntje met de fanfare Chr. Muziekvereniging Juliana naar de haven met een stoet aan kinderen en hun ouders. In de haven stond Meneer André al klaar om iedereen welkom te heten en hij stond met iedereen op de haven te nekstrekken, op de uitkijk naar De Sint.

Ondertussen zocht PIM een plekje uit de wind om burgemeester Marian van der Weele en kinderburgemeester Bo Weeting te interviewen. En wat een mooi plekje: bij de Sijtje Boes Experience binnen. Beide burgemeesters keken ook erg uit naar De Sint en de Pieten en uiteraard ook naar de cadeautjes die meekomen. Bo hoopt erg op dat er bij scholen moestuintjes komen waar insecten zich kunnen huizen. Dit is goed voor de bijen en ook goed voor de mens.

De KNRM-boten gingen het schip van De Sint tegemoet om hem veilig de haven binnen te loodsen. En ja, op een gegeven moment zag ook iedereen in de haven van Marken de boot en iedereen zong "Zie ginds komt de stoomboot" uit volle borst met de muziek mee.

De boot kwam ondanks het onstuimige weer goed langs de kade en De Sint en Pieten kwamen de kade op. De MES (Marker Evenementen Stichting) had een podium geplaatst waarop de burgemeesters en Meneer André De Sint welkom heetten. Hij heeft een goede tocht gehad, vertelde hij en alle Pieten zijn ook weer mee. Hij kreeg de twee sleutels overhandigd waarmee hij zowel de oude huizen als de nieuwe huizen op Marken binnen kan komen om de cadeaus daar neer te leggen.

De kinderen liepen met blije gezichtjes achter de muziek en De Sint aan (Sint op een kar getrokken door een traktor) en lieten de pepernoten goed smaken... Op naar Het Trefpunt voor het middagprogramma.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services