Het kloppend hart van Waterland
Live

Sinterklaas en zijn Pieten weer naar Spanje vertrokken

Gepubliceerd: Donderdag 07 december 2023 13:27

Sinterklaas en zijn Pieten weer naar Spanje vertrokken

Foto: Omroep PIM

In de Grote Kerk in Monnickendam zijn Sinterklaas en zijn Pieten weer onder grote belangstelling uitgezwaaid, waarna de stoomboot vanuit de binnenhaven van Monnickendam weer richting Spanje vertrok. Omroep PIM zond het uitzwaaien live uit.

Het was ook dit jaar weer heel erg druk bij het Uitzwaaifeest in de Grote Kerk van Monnickendam. In 2001 is het Sint Nicolaascomité Monnickendam begonnen met het organiseren van het uitzwaaien van de Sint op 6 december. En ook dit jaar waren er vele honderden kinderen en volwassenen uit Monnickendam, Amsterdam en wijde omgeving op dit leuke evenement afgekomen.

Natuurlijk vonden de kinderen het jammer dat de Goedheiligman weer richting Spanje moest vertrekken, maar dat maakte het feest in de Grote Kerk niet minder gezellig. De vele liedjes werden uit volle borst meegezongen en er werd ook volop meegedanst met de Dans-Pieten.

Na de feestelijkheden in de Grote Kerk vertrok De Sint met al zijn Pieten richting de binnenhaven, met fanfarecorps Olympia - Con Brio voorop en gevolgd door alle met lampionnen en andere lichtjes uitgeruste kinderen en hun ouders.

In de binnenhaven werd Sinterklaas nog een laatste keer toegezongen, waarna de Sint de haven uitvoer. Op weg naar Spanje. In de wetenschap dat hij volgend jaar weer op een warme ontvangst in Waterland kan rekenen.

Omroep PIM zond het uitzwaaien van Sinterklaas en zijn Pieten live uit. Op donderdag 7 en vrijdag 8 december kunt u om 17.30 uur kijken naar een herhaling van de uitzending. 

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services