Het kloppend hart van Waterland
Live

Sinterklaas en de burgemeester op De Havenrakkers

Gepubliceerd: Woensdag 06 december 2023 18:09

Sinterklaas en de burgemeester op De Havenrakkers

Foto: Omroep PIM

De basisschool in Broek in Waterland, De Havenrakkers, is het afgelopen schooljaar geheel verbouwd, vernieuwd en vergroot. De kinderen hebben gedurende het schooljaar 2022-2023 onderwijs gekregen in noodlokalen aan de rand van het dorp. Bij de start van schooljaar 2023-2024 is de nieuwe school in gebruik genomen. In de eerste maanden moest er echter nog veel gebeuren maar inmiddels is alles perfect geregeld.

De officiële opening is op 14 december afgesproken. Een opening zoals een officiële opening dan meestal gaat. Hapjes, drankjes, toespraken en een wethouder. Sinterklaas werd gelukkig toch wel verwacht maar zou hij op zijn zeer drukke dag het nieuwe gebouw dan wel kunnen vinden? De kinderen stonden wel allemaal op het schoolplein te wachten en te hopen. Tot ieders verrassing kwam Sinterklaas samen met de burgemeester in een cabrio en twee andere luxewagens het schoolplein op. 

Het was natuurlijk juist Sinterklaas die eraan dacht dat de school speciaal voor de kinderen ook feestelijk geopend moest worden. Na wat geharrewar over de goede sleutels en met een enorme grote schaar knipte de burgemeester samen met Sinterklaas het lint van de voordeur door en kon het sinterklaasfeest in de prachtige, nieuwe school beginnen.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services