Het kloppend hart van Waterland
Live

Sinterklaas bezoekt OBS De Fuut

Gepubliceerd: Vrijdag 02 december 2022 16:56

Sinterklaas bezoekt OBS De Fuut

Foto: Omroep PIM

Vrijdag 2 december vierde Sinterklaas zijn verjaardag op basisschool De Fuut in Monnickendam. Alle kinderen en leerkrachten stonden morgens vroeg klaar op het schoolplein om Sinterklaas en de Pieten te ontvangen.

Het was best wel beetje koud, maar directeur Remco Holman heette Sinterklaas een warm welkom. Er werd vervolgens luidkeels ‘Zie ginds komt de stoomboot’ gezongen, alhoewel Sinterklaas er een variant met het vliegtuig van maakte. Er waren twee Schoolpieten bij, die vanwege het tekort aan Pieten hard moesten werken om alle kinderen van strooigoed te voorzien.

Binnen werd het een groot feest met allerlei optredens van de kinderen. Er werd gezongen en gedanst. Sinterklaas kende alle kinderen en wist precies wat er allemaal op De Fuut gebeurde! Omroep PIM heeft gelukkig ook nog een paar vragen mogen stellen aan Sinterklaas. Het blijkt dat Sinterklaas ook erg van voetbal houdt, maar geen voorkeur heeft voor Spanje of Nederland. "Dat de beste maar mag winnen".

Na het bezoeken van een aantal groepen ging Sinterklaas weer door naar andere kinderen. Kinderen die Sinterklaas allemaal lief heeft.

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services