Het kloppend hart van Waterland
Live

Sinds 1969 in de echt verbonden echtparen in het zonnetje gezet

Gepubliceerd: Zaterdag 14 december 2019 16:56

Sinds 1969 in de echt verbonden echtparen in het zonnetje gezet

In de gemeente Waterland is de traditie ontstaan om huwelijksjubilea te waarderen met een bezoek van de burgemeester. Bij een 70-jarig, 65-jarig en 60-jarig huwelijk komt burgemeester Luzette Kroon persoonlijk op huisbezoek. Bij de 50-jarige huwelijken worden de jubilarissen uitgenodigd in het gemeentehuis, en vanwege het grote aantal organiseert de gemeente dat tweemaal per jaar. En het was nu de beurt aan diegenen die in het tweede deel van 1969 zijn getrouwd.

De burgemeester verwelkomde maar liefst 28 echtparen die gehoor gaven aan de oproep om naar het gemeentehuis te komen. In haar toespraak friste zij onze geheugens op met gebeurtenissen uit dat jaar. Weet u nog…. dat in 1969 de BTW werd ingevoerd, en dat Lenny Kuhr het songfestival won met “De troubadour”. Maar het was ook de Praagse lente en de dood van Jan Palach, de maanlanding en het jaar waarin Monnikendam veranderde in Monnickendam. Piet de Jong was onze premier en Feyenoord werd landskampioen. Maar nog belangrijker: alle echtparen herinnerden zich hun eigen trouwdag, al of niet in onze gemeente.


Na een gezellig samenzijn met koffie en gebak, een glaasje ook al was het nog ochtend, ging men huiswaarts met een fraaie bos bloemen.

 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services