Het kloppend hart van Waterland
Live

Simone Boogaard verlaat de gemeenteraad van Waterland

Gepubliceerd: Woensdag 11 januari 2023 20:56

Simone Boogaard verlaat de gemeenteraad van Waterland

Foto: CDA Waterland

Raadslid Simone Boogaard van het CDA Waterland dient per 26 januari 2023 haar ontslag in als raadslid voor de gemeenteraad van Waterland. Simone Boogaard: ‘Met pijn in mijn hart moet ik helaas afscheid nemen, het raadswerk is niet meer te combineren met het thuisfront en mijn baan’.

Sinds 11 maart 2010 is Boogaard actief voor het CDA in de gemeenteraad in Waterland, eerst als duo-raadslid en vanaf 5 oktober 2017 als raadslid en fractievoorzitter. Het stokje als fractievoorzitter gaf zij in de zomer van 2021 over aan Bert Enderink. Boogaard was ook intensief betrokken bij de college-onderhandelingen van 2014 en 2018. Boogaard: ‘Het waren met name de laatste jaren bewogen jaren, COVID, een cultuurtraject, discussies over mondkapjes en digitaal vergaderen. Dat heeft mij er nooit van weerhouden om met het raadswerk door te gaan, al was het soms taai. Ik vind het mooi om mij in te zetten voor mijn leefomgeving en ben maatschappelijk betrokken’.

Boogaard: ‘In januari 2021 startte ik met een nieuwe directiefunctie in Leiden. In het begin, midden in de COVID-tijd, leek de baan nog wel te combineren met het raadswerk. Het laatste jaar vinden er steeds meer bijeenkomsten, zowel voor het werk als voor de raad, weer fysiek plaats. Dat betekent veel reizen en veel avonden weg. Dit is niet meer te combineren met mijn thuisfront en mijn werk. Ik moet dus prioriteiten stellen. En dat druist eigenlijk in tegen mijn overtuiging, dat ik vind dat een ieder volksvertegenwoordiger moet kunnen zijn. De huisvrouw, pensionado, student, ondernemer, monteur en de directeur. Dat lijkt echter een illusie. Het raadswerk kost veel tijd en dat hebben sommige mensen domweg niet, hoeveel prioriteiten je ook stelt. Dat vind ik nog wel een punt voor de toekomst van de democratie. Hoe zorg je voor een goede afspiegeling van de bevolking binnen je raad?’

Fractievoorzitter Bert Enderink is kort maar krachtig in zijn reactie: ‘Natuurlijk respecteer ik haar besluit, maar met het vertrek van Simone verliezen we brede kennis en ervaring in het raadswerk, een groot verlies voor onze CDA-fractie.’

Simone Boogaard neemt op donderdag 26 januari 2023 afscheid van de raad. Het CDA Waterland buigt zich nog over de opvolging.

Bron: CDA Waterland

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services