Het kloppend hart van Waterland
Live

Sijmon Commandeur wint Marker Jeu de Boules competitie 2022

Gepubliceerd: Maandag 12 juni 2023 17:14

De Marker Jeu de Boules competitie 2022 werd afgelopen zondag afgesloten. Sijmon Commandeur mocht als winnaar de 'beker met de grote oren' in ontvangst nemen. Jan Dorland en Pieter Schipper kregen de 'Sang Real de Boules' overhandigd als winnaars van het dubbelkampioenschap. Alles vond plaats op het sportcomplex van Sportvereniging Marken.

A-poule
De finalewedstrijden stonden in september 2022 gepland, maar de weersomstandigheden gooide toen roet in het eten. Daarom werden afgelopen zondag deze wedstrijden gespeeld. In de afgelopen zomer werd er in diverse poules gespeeld om een zo gunstig mogelijke plaats in de finales van afgelopen zondag te bemachtigen (A-poule). Uiteindelijk werd Sijmon Commandeur winnaar en tweede werd Jan Commandeur van het seizoen 2022. De finalisten speelden één finale tegen elkaar, waarbij Sijmon Commandeur met 13-9 won van Jan Commandeur.

Dubbelkampioenschap
Tevens werd er met de aanwezigen een dubbelkampioenschap gespeeld. Hier werd gestreden om de 'Sang Real de Boules', de cup met de grote oren als kunstwerk op doek van Bob Sinkeler. De finale werd gespeeld tussen Jan Dorland & Pieter Schipper en Sijmon Commandeur & Jaap Visser. Het duo Dorland & Schipper won met 14-10 van Commandeur & Visser.

B-poule
Zondagmiddag werd er ook in een B-poule gespeeld. De finale werd gespeeld tussen Geertje Zeeman en Jan Dorland. Jan Dorland won met 13-9 van Geertje Zeeman en kreeg een beker overhandigd.

Triple Toernooi
Ook dit seizoen werd er een ‘Triple Toernooi’ gespeeld. Winnaar werd Geertje Zeeman. Tweede werd Jaap Visser, derde werd Pieter de Wit en Sijmon Commandeur eindigde als vierde. De ‘Triple top 4’ mochten een fles gava in ontvangst nemen. Alle prijzen werden overhandigd door organisator Jan Commandeur.