Het kloppend hart van Waterland
Live

SGOM organiseert een rondvaart voor ouderen door Waterland

Gepubliceerd: Zondag 12 mei 2019 14:30

SGOM organiseert een rondvaart voor ouderen door Waterland

Foto: SGOM

Stichting Streekfonds Waterland en de Stichting Gecoördineerd Ouderenwerk Monnickendam (SGOM) organiseren net als vorig jaar een rondvaart voor 65-plussers op woensdagochtend 29 mei a.s.

Het wordt een prachtige vaartocht in een open boot van Staatsbosbeheer, waarin men vanaf de bank naar het cultuurlandschap en de weidevogels kan kijken. Vorig jaar was deze vaartocht een groot succes!

 

Er wordt gevaren via het binnenwater vanuit Monnickendam naar het schilderachtige dorp Zuiderwoude. We drinken koffie aan boord, terwijl een gids vertelt hoe het landschap is ontstaan en wat er te zien is. Ondertussen kunnen door de rietkragen in de veenweiden grutto’s, kieviten, scholeksters en tureluurs met verrekijkers worden gespot. Met een beetje geluk zien we ook hazen. En koeien natuurlijk. Neem vooral uw eigen verrekijker mee!

 

Mensen die met een rollator lopen kunnen ook mee. Er zijn voldoende begeleiders die u kunnen helpen bij het in- en uitstappen van de boot. De deelnemers wordt geadviseerd om makkelijk zittende kleding aan te trekken.

 

Verzamelen op de parkeerplaats naast de Huisartsenpost aan de Pierebaan te Monnickendam om 10.00 uur op woensdagochtend 29 mei. We zijn rond 12.00 uur terug. Halverwege is er een sanitaire stop. Er kunnen maximaal 30 personen meevaren, dus VOL=VOL.

 

Aanmelden voor de rondvaart kan tot en met 24 mei door een e-mail te sturen naar rineke.neppelenbroek@xs4all.nl (met vermelding van uw naam, adres, aantal personen en uw telefoonnummer) of door te bellen naar Dina de Vries, tel. 0299-651813 of naar Rineke Neppelenbroek, tel. 06 5366 3266.

 

Indien de kans op regen groot is, wordt de rondvaart verplaatst naar een andere dag. De deelnemers worden hiervan telefonisch op de hoogte gebracht.

 

Bron: SGOM

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services