Het kloppend hart van Waterland
Live

Scoutinggroep Waterland brengt Vredeslicht naar Waterland toe

Gepubliceerd: Zaterdag 23 december 2023 10:03

Scoutinggroep Waterland brengt Vredeslicht naar Waterland toe

Foto: Omroep PIM

Traditiegetrouw zorgt Scoutinggroep Waterland er voor dat het Vredeslicht veilig in Waterland aankomt. Op zaterdag 16 december reisden 5 scouts met de auto naar Utrecht om daar het Vredeslicht op te halen. Eenmaal terug in Monnickendam aangekomen verzamelden alle scouts zich bij zorgcentrum Swaensborch.

In Swaensborch zongen de scouts samen met bewoners enkele kerstliederen. Ook werden er beschilderde potjes aan bewoners uitgedeeld welke, voorzien van een lichtje, symbool staan voor het Vredeslicht. 

Het Vredeslicht van Bethlehem is een wereldwijd initiatief dat mensen wil aanmoedigen om warmte, vreugde en licht door te geven. Twee weken voor Kerst vertrekt een kind richting Bethlehem om het Vredeslicht aan te steken. Dit wordt ontstoken aan de eeuwigdurende vlam in de Geboortekerk van Jezus Christus. Het kind reist met het Vredeslicht per vliegtuig naar Linz in Oostenrijk en daar verzamelen alle Europese scoutinggroepen zich om het Vredeslicht verder over Europa te verspreiden. Werkgroep Vredeslicht Nederland nam deel aan het evenement en zorgden er voor dat het Vredeslicht in Utrecht uitgedeeld kon worden aan onder andere Scoutinggroep Waterland.

Na een bezoek aan Swaensborch liep de stoet met scouts naar het clubhuis op het Hemmeland waar een kampvuur gemaakt werd en onder het genot van een lunch het jaar werd afgesloten. 

De komende 2 weken is er geen scouting maar vanaf volgend jaar zijn er weer allerlei activiteiten te beleven bij Scoutinggroep Waterland. Scoutinggroep Waterland wenst alle inwoners van de gemeente Waterland fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! 

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services