Het kloppend hart van Waterland
Live

Schaatspret in Ilpendam en Overleek

Gepubliceerd: Zondag 04 maart 2018 11:31

Schaatspret in Ilpendam en Overleek

Foto: Omroep PIM

Toen wij afgelopen donderdag een kijkje namen bij de ijsbaan in Ilpendam zagen we dat het ijs helaas nog niet dik genoeg was. Maar op de bevroren slootjes kwamen we vele mensen tegen die de ijzers hadden ondergebonden en genoten van het plezier op het ijs.

Schaatsen in de winter wordt zeldzamer en zeldzamer, dus als de temperatuur dan eindelijk een keer een paar dagen zo laag is dat er een laagje ijs op het water wordt gevormd, dan trekken we massaal in Waterland de schaatsen uit het vet en gaan we het ijs op. En toen wij in Ilpendam waren om een blik te werpen op de stand van de ijsbaan daar, bleek dat het ijs nog niet dik genoeg was op de ijsbaan, maar toch kwamen we veel mensen tegen die aan het schaatsen waren. Kinderen, hun ouders, opa's en oma's... iedereen was op de bevroren slootjes van Ilpendam te vinden. En vaak ook veel mensen van buiten de gemeente.

Echt grote natuurtochten zijn in Waterland deze periode niet mogelijk gebleken vanwege de vele stukken open water waar de wind zorgde voor een te groot aantal wakken om een goede tocht mogelijk te maken. Maar daarvoor wordt dan vaak weer een oplossing gevonden door de vele lokale ijsclubs die we in Waterland hebben. Zo kon er geschaatst worden op de ijsbaan op Marken omdat het ijs daar dik genoeg was. Maar ijsclub Broek in Waterland raadde het mensen van buiten juist af om naar Broek in Waterland af te reizen om daar op het Havenrak te komen schaatsen, omdat er maar een beperkt gebied was waar geschaatst kon worden, en de rest van het water teveel windwakken had om veilig te kunnen schaatsen. Ook liet Linda Wiedemeijer het weiland naast haar huis onderlopen en daar is de afgelopen dagen ook flink geschaatst. Een prachtig initiatief.

De dooi is helaas al weer ingezet, dus vandaag worden waarschijnlijk alweer de laatste slagen op het ijs gemaakt. Maar gelukkig hebben we de beelden nog...


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services