Het kloppend hart van Waterland
Live

Schaatsen in Waterland: nog even geduld aub...

Gepubliceerd: Maandag 26 februari 2018 21:15

Schaatsen in Waterland: nog even geduld aub...

Foto: Pieter Pereboom

Met de Olympische Spelen achter de rug en een gemiddelde temperatuur van onder het vriespunt is Waterland in de ban van schaatsen op natuurijs. Helaas kwam Omroep PIM tot de conclusie dat de inwoners van Waterland nog even geduld moeten hebben.

Op Marken werd maandagochtend voor de eerste keer het ijs gemeten. Piet Zeeman, ijsmeester van IJsclub Marken, kwam tot 4 centimeter ijs en dat moet minimaal het dubbele worden willen de Markers veilig hun rondjes kunnen maken op de ijsbaan. Vanaf deze maandag zal ijsmeester Piet dagelijks het ijs meten en met een beetje mazzel kunnen we aan het einde van de week toch nog de ijzers onderbinden.

Een Facebook update van IJsclub Marken was voor Linda en Maarten uit Overleek de aanleiding om afgelopen zaterdag een gedeelte van hun weiland onder water te zetten. En niet geheel zonder resultaat, zaterdag draaide de pomp op volle toeren en maandagmorgen lag er al 3 centimeter ijs op het weiland. Maar de inwoners van Overleek moeten nog even geduld hebben want voor je het weet heb je natte voeten.

Of de weergoden ons gezind zijn zal de komende dagen moeten uitwijzen.


Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services