Het kloppend hart van Waterland
Live

Sam’s Kledingactie voor schoolkinderen in Oeganda

Gepubliceerd: Donderdag 23 september 2021 10:27

Sam’s Kledingactie voor schoolkinderen in Oeganda

Foto: Cordaid Oeganda

Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, wanneer Corona voorbij is, weer terug naar school kunnen. In Marken, Broek in Waterland, Ilpendam en Monnickendam wordt er ook dit jaar een actiedag georganiseerd.

Actiedag in Marken en in Broek in Waterland, Ilpendam en Monnickendam
De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk.

Op zaterdag 9 oktober a.s. wordt er in Marken tussen 10.00 en 12.00 uur huis-aan-huis kleding ingezameld. Ook in Broek in Waterland, Ilpendam en Monnickendam kunt u op deze manier uw kleding en schoenen inleveren. U kunt de kleding vóór 10.00 uur klaarzetten in gesloten zakken. Deze worden dan vanaf 10.00 uur, door de Sam’s vrijwilligers, huis-aan-huis opgehaald.

Het is ook mogelijk om de kleding te brengen naar de Aandammergouw 17 in Zuiderwoude, of naar de Opstandingskerk aan de Graaf Willemlaan 1-3 in Monnickendam. Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden mogen helaas niet in de zakken.

Landelijk duurt de actieperiode van 13 september t/m 11 november. Dan wordt er op diverse locaties in heel Nederland (voor langere tijd) kleding ingezameld. Deze data en adressen vindt u op de website www.samskledingactie.nl.

Uw steun is onbetaalbaar
Een financiële bijdrage van € 75.000,- biedt kinderen in Oeganda iets onbetaalbaars: door naar school te gaan, maken zij kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel en een betere toekomst voor zichzelf te creëren! Met uw steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, na de heropening toch weer naar school gaan of op school blijven. Hoe meer kinderen naar school toe gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij weer door aan hun kinderen.

We hopen samen met u hiervoor te kunnen zorgen.

Projecten
Wilt u meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd? Of wilt u misschien zelf als vrijwilliger voor de stichting aan de slag? Kijkt u dan eens op www.samskledingactie.nl.

Bron: Sam's Kledingactie

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services