Het kloppend hart van Waterland
Live

S.V. Marken VR1 'KAMPIOEN'

Gepubliceerd: Zaterdag 21 mei 2022 22:30

S.V. Marken VR1 'KAMPIOEN'

Zaterdag 21 mei stond voor SV Marken VR1 dan eindelijk de topper tegen Jong Holland op het programma. Het was in oktober/november al duidelijk dat dit de wedstrijd om het kampioenschap zou gaan worden. Met 9 verliespunten minder dan Jong Holland was al wel bekend dat zij SV Marken VR1 qua punten niet meer konden inhalen. Ook het doelsaldo van SV Marken VR1 was met 30 doelpunten voor ook vele malen beter, dus er moest minimaal een punt gepakt worden om het kampioenschap definitief te maken.

Simon Kes, trainer van SV Marken Vrouwen 1: "Vorig jaar juni begonnen we al te kijken hoe we dit seizoen in gingen vullen. Er kwam een Jeugdteam over en het totaal aantal speelsters zou op 31 komen. Van deze 31 waren er een aantal passief lid en een aantal meiden werken onregelmatig en waren er daardoor zaterdag niet. Het werd een beslissing om als één team door te gaan. Achteraf zou blijken dat dit de enige juiste beslissing was. 

Bij de eerste training werden duidelijke afspraken gemaakt hoe wil dit elke week met de wedstrijden in gingen vullen. Wie zou er spelen? Hoe rouleren we dat? Hoeveel speelminuten krijgen de meiden? Wie regelt vervoer/wastas etcetera? In het achterhoofd was eigenlijk de titel het ultieme doel voor deze mooie, gemengde meidengroep. 

De eerste bekerwedstrijden hadden we nodig om aan elkaar te wennen. We wonnen er 2 met mooie uitslagen en de laatste ging jammerlijk verloren. Na deze bekerwedstrijden kwam er ritme in en gingen we de competitie goed van start. We speelden steeds wat beter en scoorden er heerlijk op los. Ook kregen we weinig doelpunten tegen. Tegen de winter werd al snel duidelijk wie onze concurrenten waren. De eerste "kraker" tegen Jong Holland was er een om te genieten! we kwamen zelfs even achter en wonnen deze met 2-3. Hier hebben we voor het eerst de echte winnaarsmentaliteit gezien. Knokken voor elke meter en alles voor elkaar over hebben. Tijdens het seizoen raakten we helaas ook diverse speelsters kwijt door blessures. Dit was voor het team gelukkig goed op te vangen door voldoende dames achter de hand te hebben. De resultaten leden er niet onder. We gingen dus ook terecht als koploper de winterstop in. 

Na de winterstop werd het een hele rare competitie. Corona werd vaak bij onze tegenstanders gebruikt om niet af te reizen naar Marken vanwege onvoldoende beschikbare speelsters. Dit gebeurde maar liefst vier keer. Al deze wedstrijden zijn opnieuw ingepland, wat ertoe resulteerde dat we de laatste 4 wedstrijden thuis zouden gaan spelen. Dat was met het oog op het mogelijke kampioenschap ook wel prettig. Dan konden we het op Marken meteen vieren! 

Er zaten ook hele lastige uitwedstrijden tegen onder andere BOL, DTS en Enkhuizen bij. Wat heel mooi was om te zien was, was dat we ook bij achterstand in de rust het vertrouwen hielden en de wedstrijd volledig om konden draaien. Dit was helaas ook wel eens andersom het geval. Dat we een mooie voorsprong bijna weggaven in de tweede helft. ;-) Maar we bleven winnen en de voorsprong werd zelfs 9 punten! 

Wat mij aan dit seizoen het meest is bijgebleven is dat er van twee volledig verschillende (leeftijds)groepen een 'hecht' geheel ontstond. Er kwam meer opbouwend voetbal in en we konden bij vlagen echt dominant spelen en onze tegenstanders vast zetten en zo de mooie overwinningen binnenhalen. Ik heb speelsters gezien die zaken heel goed zelf op konden lossen in het veld, meiden die meer zelfvertrouwen kregen en daardoor ook meer durfde te voetballen. Bij alle meiden met hun eigen persoonlijke sterke punten zoals bijvoorbeeld onverzettelijkheid, kracht, techniek, tactisch en conditioneel heb ik progressie gezien. Ik kijk dan ook met veel vertrouwen uit naar ons avontuur in de vierde klasse! 

Over de wedstrijd van vandaag kunnen we heel kort zijn: die was vanwege vele spanningen niet best. Als je dan vanuit een penalty met 0-1 achterkomt en dan 4-1 wint, ben je een terechte kampioen! Gefeliciteerd meiden! We maken er vandaag een geweldig feest van! "

Bron: Simon Kes,trainer/coach van de Marken Vrouwen 1

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services