Het kloppend hart van Waterland
Live

S.V. Marken MO20-1 wint landelijk divisie toernooi in Nijkerk

Gepubliceerd: Zondag 11 juni 2023 20:08

S.V. Marken MO20-1 wint landelijk divisie toernooi in Nijkerk

Foto: Pieter Pereboom

Sportcomplex ‘De Ebbenhorst’ in Nijkerk was de locatie waar afgelopen zaterdag de MO20-1 van Sportvereniging Marken een landelijke divisie toernooi speelde en de eerste prijs mee nam naar het schiereiland. Een geweldige prestatie van het team.

De selectie van MO20, vergezeld van vele ouders en belangstellenden, ging per touringcar naar Nijkerk voor de ‘Final League’, zoals het toernooi door de KNVB genoemd is. Daar aangekomen werden de dames op scherp gezet door de technische staf van het team, bestaande uit Albert van Veen, Pieter de Groot en Leon Schipper.

Er stonden drie wedstrijden van 2x15 minuten op het programma. De eerste wedstrijd tegen UVV uit Utrecht werd met 2-0 gewonnen, de tweede wedstrijd tegen de Baronie uit Breda werd eveneens gewonnen, 3-1. De derde en laatste wedstrijd werd met een gelijkspel afgesloten tegen Heerenveense Boys (3-3). Al met al voldoende om de eerste prijs in ontvangst te kunnen nemen. Tussen de wedstrijden werd de schaduw opgezocht, om niet oververhit te worden, want er werd gespeeld onder een stralende zon.

De prijsuitreiking werd verzorgd door de wethouder van Sport van de gemeente Nijkerk, mevrouw Audrey Rohen. De wethouder begon met de uitreiking van het MO15 toernooi, wat ook op ‘De Ebbenhorst’ gespeeld werd. De dames uit Marken kwamen als laatste naar voren, waarna de aanvoerster de trofee in ontvangst kon nemen.

“Hiermee werd een leerzaam, fantastisch, en gezellig seizoen afgesloten, waar de dames op momenten boven zich uit stegen. Saamhorigheid en zoals ooit een TV reporter in 1988 tijdens de EK zei, Wat een goed stel!”, aldus coach Pieter de Groot.

Tekst en foto: Pieter Pereboom / www.MarkerNieuws.com

Deel deze pagina:

Omroep PIM - redactie@omroep-pim.nl - Realisatie website: HPU Internet Services